Børn koster alle dine penge resten af livet

Hvad koster børn i det daglige? Og kan man - hvis man vil - gøre det billigt? Penge & Privatøkonomi har spurgt to familier og en privatøkonomisk rådgiver.

GENERELT

Sørens far har penge, synger man. Men det er en relativ sandhed. For faktum er, at Sørens far bruger ret mange af sine penge på Søren. Mindst 750.000 kroner fra fødsel til 18-årsdagen regnede Forbrugerrådet sig frem til for få år siden. Penge og Pensionspanelet, som hører under Vækst- og Erhvervsministeriet, har også kigget på udgifterne og konkluderer, at det koster op mod 255.000 kroner at forsørge et barn alene de første tre år. Dernæst kan man gøre det for omkring 45.000 kroner om året.

Lisbeth Burgaard er cand. polit. og uvildig privatøkonomisk rådgiver, og hun mener rent faktisk, at tallene generelt er alt for lave. For alle økonomiske dispositioner ændrer sig den dag, man får et barn.

»Alle økonomiske beslutninger, du træffer, efter du får børn, er anderledes end dem, du traf, før du fik børn. Du vælger bolig ud fra, hvor mange børn du regner med at få. Du vælger bil, der passer til familiens størrelse ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display