Boligkassekredit - Amagerbanken vinder

Renterne ser ofte flotte ud, men pas på - bankerne stiller skrappe krav, og det er blevet sværere at låne billigt.

GENERELT

De seneste år har pengeinstitutterne i stor stil langet boligkassekreditter over disken som varmt brød på en kold søndag morgen. Og boligkassekreditter er stadig kongeproduktet hos de danske pengeinstitutter, da sikkerheden er god, renten attraktiv for kunderne, og kreditterne har en stor volumen.

Men de gode tider er slut. Finanskrise, store tab på erhvervskunder, stigende arbejdsløshed, faldende boligpriser og tvangsauktioner har med god ret gjort bankerne betydeligt mere forsigtige. Det har ført til, at en del pengeinstitutter simpelt hen har taget boligkassekreditterne ned fra hylderne. Sidste år havde vi 54 pengeinstitutter med boligkassekreditter, i år har vi kun kunnet finde 41 pengeinstitutter, der tilbyder produktet.

Amagerbanken indtager førstepladsen
Vinderen i år er Amagerbanken, der med en effektiv rente på 3,25 procent ligger helt i top med sin BoligKreditPlus. Men et realitetstjek på Amagerbankens hjemmeside, www.amagerbanken.dk, viser, at det ikke er det produkt, der står længst fremme i butikken og fristerbestående og nye kunder. Under selve præsentationen af forskellige former for boliglån og -kreditter på hjemmesiden markedsføres deres almindelig BoligKredit med oplysninger om renter på 7,75 procent i effektiv rente og sikkerhed inden for 40 procent af den offentlige vurdering. Længere nede er en kort tekst om BoligKreditPlus uden de attraktive renteoplysninger, og hvor der kun kræves sikkerhed inden for 80 procent, men dog førsteprioritets panteret.

Banken oplyser, at kunderne sagtens kan få den billige BoligKreditPlus. Men du skal altså helt ned i en pdf.fil under menupunktet “Priser & Vilkår”, før du finder den lave pris på produktet, og på www.pengepriser.dk, der er pengeinstitutternes egen prisportal, er Amagerbanken slet ikke repræsenteret med boligkreditter overhoved.

Nordea er en flot nr. 2
Omvendt er der mere selvtillid over Nordea, der indtager tre af de øverste fem pladser i årets bankguide. For at få storbankens billigste boligkassekredit kræver det, at du er Fordel+ kunde. Der skal ikke så meget til. Et engagement på 250.000 kroner (summen af indlån, udlån og værdien af pensionsordninger) og fem “bankprodukter” er nok til at blive fordelskunde. At Nordea Kredit også kan leverede billigste realkreditlån, hvis lånet kan ligge inden for 50 procent af den aktuelle salgsværdi, betyder, at banken alt i alt rykker fremsom den billigste bank for solide privatkunder.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display