Boligjobplanen står til udfasning

GENERELT

Rigtig mange boligejere går med overvejelser om renovering af deres bolig. Det kan være nye vinduer, så der kan spares på varmebudgettet eller bare drømmen om et nyt køkken, som øger livskvaliteten.

 

  • Går du som man ge boligejer og overvejer at renovere din bolig, bør du sætte fart på dine planer. Ved den netop indgåede vækstaftale blev der ikke aftalt en forlængelse af boligjobplanen. Det betyder, at når den nuværende boligjobplan ophører ved årsskiftet, er det slut med bidrag fra det offentlige til fx nye vinduer eller efterisolering, siger Cheføkonom Ulrikke Ekelund fra BRFkredit

 

Boligjobplanen har givet mulighed for fradrag for arbejdsudgifter på op til 15.000 kr. per person i husstanden, som er over 18 år.

 

  • De seneste år har det været muligt at få fradrag for lønudgifterne af udført arbejde på op til 15.000 kr. per person. Skatteværdien af dette fradrag er dog noget mindre nemlig ca. 5.000 kr. Så for et ægtepar vil udfasningen af boligjobplanen betyde en ekstraomkostning på ca. 10.000 kr., forsætter Ulrikke Ekelund

 

Det er ikke kun staten, som gør det billigere at lave forbedringer. Renterne er fortsat meget lave, hvilket betyder, at investeringen i især energiforbedrende tiltag er mere fordelagtig end nogensinde før.

 

  • Den økonomiske krise har sendt renterne helt i bund og har gjort det mere fordelagtigt end tidligere at renovere eller lave energiforbedrende tiltag siger Ulrikke Ekelund. Sammenligner vi med for blot få år siden, ligger renterne på et fastforrentet lån i dag op mod 2 procentpoint lavere. Det betyder ifølge cheføkonomen en bruttobesparelse på ca. 2.000 kr. om året per lånte 100.000 kr.

 

Det er dog ikke kun, hvis man står og vil renovere sit hus, at man som boligejer kan få gavn af boligjobplanen.

 

  • Formålet med boligjobplanen har dels været at øge væksten dels at komme sort arbejde til livs, siger Ulrikke Ekelund. Det er derfor ikke kun energiforbedrende tiltag, som er fradragsberettigede, fortsætter hun. Har du fx fået gjort rent, ordnet have eller fået renset kloarken, er det også fradragsberettiget.

 

For en del fradrag gælder det, at SKAT automatisk får dem indrapporteret. Det gælder dog ikke fradrag gennem boligjobplanen, der skal du selv gå ind på TastSelv og indberette lønudgifterne.

 

  • Har du fået lavet et fradragsberettiget stykke arbejde inden udgangen af 2014, skal du selv indberette det til SKAT. Husk, at arbejdet skal være betalt inden den 1. marts 2015, eller mister du dit fradrag, afslutter cheføkonom Ulrikke Ekelund

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display