Boligejere rammes af ny moms

Det er ikke i overensstemmelse med gældende regler, når Skat vil opkræve ny moms fra landets boligejere. Det mener landets revisionshuse.

GENERELT

Mange private husejere kan se frem til at få en noget uventet regning smidt i postkassen fra nytår.

Langt flere danskere end først antaget skal nemlig betale moms af byggegrunde og huse, hvis det står til Skat. Det skriver epn.dk

Det har længe været besluttet, at erhvervsdrivende skal betale moms til næste år, men nu har Skat altså også besluttet, ordningen også skal gælde en række private.

Den beslutningen møder nu kritik fra landets førende revisionshuse, hvor man mener, at opkrævningen strider mod loven og EU-retten.

“Det er overraskende og voldsomt, at Skat pludselig mener, at private er omfattet. Det udvider beskatningsgrundlaget og dermed provenuet betragteligt. Det er der ikke lovhjemmel til,” siger Jan Huusmann Christensen, partner i Price Waterhouse Coopers, til epn.dk

“Efter vores opfattelse er Skat mere end på kant med EU’s momssystemdirektiv på en række punkter. Skat går langt over grænsen for, hvad direktivet giver mulighed for,” siger Sten Kristensen, der er momschef i BDO.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display