Bliv leder på støttehjul

Selv om du er leder, kan du sagtens få brug for en a-kasse og en fagforening - eksempelvis ved fyring, ansættelse eller efteruddannelse. Det er dog ikke alle fagforeninger, som optager ledere. Få det store overblik her.

GENERELT

Det eneste sikre ved din karriere er, at du på et eller andet tidspunkt får brug for støtte. Som almindelig lønmodtager finder du traditionelt den støtte i en fagforening. Det gælder, hvis du for eksempel bliver fyret, skal finde den rette efteruddannelse eller skal have en advokat til at se din nye kontrakt igennem. Som leder har du ikke helt så mange muligheder for støtte. Der er dog stadig et stort udvalg af fagforeninger og a-kasser, som ruller den røde løber ud, hvis du har en cheftitel på visitkortet. Men valget er svært. »Først og fremmest er det vigtigt at se, hvor de andre på din arbejdsplads er organiseret. Det er godt at stå samme sted, for en fagforening er ikke blot en landsdækkende organisation, som tager sig af ansættelsesvilkår og løn. Det er også et lokalt fællesskab,« siger Steen Scheuer, som er arbejdsmarkedsforsker på Syddansk Universitet ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display