Bidragssatser - BRF, Nykredit og Nordea billigst

Realkreditlån er den billigste måde at låne penge på. Og realkreditselskaberne er nemme at sammenligne via deres bidragssatser, der dog dækker over meget varierende belåningsprocenter.

GENERELT

Priserne på realkreditlån er ligesom for andre lån steget det seneste år. For et år siden var bidraget hos BRFkredit på et realkreditlån, der lå mellem 60og 80 procent af den aktuelle salgsværdi 0,825 procentpoint, i dag er det hævet til 0,9 procentpoint og 1,0 procentpoint, hvis det er et såkaldt rentefaldslån.

Nykredit har en bidragssats på 0,2999 % for et realkreditlån inden for 40 procent af salgsværdien.

Det samme ser vi hos Realkredit Danmark og Nykredit. Bidragene er flere steder lige blevet hævet over en bred kam med cirka 0,1 procentpoint for nye lån. Det er naturligvis ikke de store ændringer, men for et lån på to millioner kroner drejer det sig om 2.000 kroner om året – det bliver til 60.000 kroner henover lånets 30-årige løbetid.

Nordea Kredit og Totalkredit har ikke ændret deres bidragssatser på trods af krisen. Det kan tolkes som et tegn på, at de tilsyneladende ikke har problemer med tab – endnu. Det bør gode solide privatkunder drage nytte af, især hvis deres lån kan ligge inden for 50 procent af den aktuelle salgsværdi, her er Nordea Kredit bestemt et givtigt telefonopkald værd.

Svært at forhandle
Det er næsten umuligt at få nedsat bidragssatsen på et bestående realkreditlån. Den eneste sikre og farbare vej er at skifte realkreditselskab. Hvis du vælger at gøre det, bør du sikre dig, at det nye selskab betaler alle omkostninger ved flytningen af lånet. Men hvis du samtidig flytter dit bankengagement til den bank, realkreditselskabet er en del af eller samarbejder med, er det ikke en svær forhandling.

I det hele taget er Nordea værd at undersøge nærmere. Ikke alene er deres realkreditlån de billigst for solide kunder, også deres bankrenter er lave.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display