Bestil direkte - og spar penge på hotelværelset

Selv om internettets søgemaskiner angiveligt tilbyder kæmpebesparelser, hvis du bestiller hotelværelset gennem eksempelvis lastminute.com eller hotels.com, sparer du i realiteten op mod 20 %, hvis du bestiller værelset direkte på hotellets hjemmeside.

GENERELT

‘Side 1: Bestil direkte – og spar penge på hotelværelset’

Er du på udkig efter et luksusbetonet og samtidig billigt hotelværelse til den næste storbyferie, er internettets mange søgemaskiner typisk det første sted, du checker ind for at undersøge priserne. Og søgemaskinerne er da også fortræffelige til at finde navne på hoteller i alverdens storbyer, men du bør holde dig langt væk fra maskinernes booking-sites.

På trods af, at søgemaskiner som “booking.com”, “hotels.com” og “expedia.dk” i flæng reklamerer med “booking uden gebyr”, “find de billigste tilbud” og “fantastiske tilbud på over 70.000 hoteller”, er det nemlig rasende dyrt at bestille hotelværelset gennem en søgemaskine set i forhold til bestilling gennem hotellernes egen hjemmeside.

Redaktionen har foretaget fem stikprøver på hotelværelser i fem europæiske storbyer og i alle tilfælde var det langt billigere at bestille værelset direkte på hotellets hjemmeside. I intet tilfælde lykkedes det os at finde et hotelværelse, som ikke var billigere at bestille via hotellets egen hjemmeside.

I det dyreste tilfælde bookede vi et dobbeltværelse på Holiday Inn Oxford Circus i London. Ved bookning gennem søgemaskinen lastminute.com kostede hotelværelset 4.192 kroner, mens det samme hotelværelse kunne fås for 238 pund plus moms på 17,5 % svarende til i alt 2.987 kroner på hotellets egen hjemmeside. Dermed kan besparelsen ved at bestille på hotellets hjemmeside opgøres til hele 29 %

Samlet besparelse på 19 %
I det billigste tilfælde var prisen via søgemaskinen “hotelconnect.dk” kun 6 % dyrere end på hotellets egen hjemmeside, mens merprisen typisk lå på 15 – 20 %

Beregnet som en samlet merudgift viser redaktionens undersøgelse, at prisen på de fem hotelværelser løb op i 16.257 kroner ved bestilling gennem fem forskellige søgemaskiner, mens prisen for de samme fem værelser blev barberet ned til 13.227 kroner ved bestilling direkte på hotellets hjemmeside. Samlet er der dermed tale om en besparelse på hele 19 % svarende til 3.030 kroner i de konkrete forsøg.

Ud over prisforskellene må forbrugerne samtidig døje med, at mange søgemaskiner trækker hele beløbet på kreditkortet med det samme, mens hotellerne typisk kun trækker en mindre del her og nu og debiterer kortindehaveren det resterende beløb ved afrejsen fra hotellet.

Årsagen til højere priser ved booking gennem søgemaskinerne skal søges i, at firmaerne bag maskinerne modtager provision fra hotellerne og derudover skal have dækket deres udgifter til drift og vedligeholdelse af edb-systemerne. Derudover kan det ikke udelukkes, at det faktisk er en ganske god forretning at drive en international hotel-søgemaskine.

‘Side 2: Bestil direkte – og spar penge på hotelværelset’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display