Beskatning af renter og aktieindkomst

Sådan beregnes skatten af renteindtægter og aktieindkomst.

GENERELT


Skatten af renteindtægter

Renteindtægterne fra den del af opsparingen, der bliver placeret i obligationer, i en bank eller lignende, bliver beskattet hvert år i modelberegningen.

Det danske skattesystem indebærer, at skatten på renteindtægter afhænger af både din indtægt, den kommune du beskattes i, og om du har renteudgifter, som renteindtægterne opvejer renteindtægterne.

Vi har lagt 3 skatteprocenter ind, som i grove træk dækker beskatningen af renteindtægter i en gennemsnitlig kommune i 2012.

Den gennemsnitlige kommunale skatteprocent i 2012 er 25,65 procent, og med denne procent når beskatningen af renteindtægter ikke højere end 43 procent – endda inklusiv den gennemsnitlige kirkeskatteprocent. Den dyreste kommune i 2012 er i øvrigt Langeland med en skatteprocent på 27,8 procent.

Hvis du har renteudgifter, der er ligeså store som renteindtægterne, skal du vælge skatteprocenten på 34. Uanset indkomst i øvrigt.

Hvis du ikke betaler topskat, og ikke har renteudgifter af betydning, skal du vælge 38 procent.

Hvis du i forvejen betaler topskat, og ikke har renteudgifter af betydning, skal du vælge 43 procent.

Skatten på aktieindkomst

Programmet beregner skatten af aktieindkomsten, når millionen er nået. Det forudsættes altså, at aktierne ikke sælges løbende.

I 2012 betales 27 procent af aktieindkomst op til 48.300 kr. og 42 procent af beløb over de 48.300 kr.

Ægtefæller har i øvrigt den dobbelte grænse og kan “låne” uudnyttet bundgrænse hos hinanden. Men her beskatttes som enlig.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display