Beregn dine privatøkonomiske nøgletal

Hvordan står det egentlig til med din privatøkonomi? Med vores nye privatøkonomiske nøgletalsberegner kan du få et bud på, hvor stærk din økonomi er.

GENERELT

http//penge.dk/files/Privatøkonomiske-nøgletal-1-05.xlsx" target="_blank">Det er ikke kun størrelsen på din lønseddel, der afslører, hvor robust din privatøkonomi er. En lang række faktorer som for eksempel bolig- og banklån, pensionsopsparing, friværdi, likvide midler, udgifter til bil, andre faste udgifter, antallet af børn i din husstand m.m. fortæller, hvor robust er din økonomi er.

Penge & Privatøkonomi har udviklet en helt unik beregner, som på baggrund af dine egne tal, udregner en række nøgletal, der fortæller dig, hvor stærk din økonomi er.

Da den studerende på SU, den unge familie med små børn, der netop har købt deres første hus eller det ældre ægtepar med fornuftig pensionsopspring og et hus, der er betalt godt af på, ikke kan forvente at have den samme soliditet i deres privatøkonomi, tager beregneren også højde for, hvilken fase af dit liv, du befinder dig i - og fortæller dig hvor godt eller skidt din økonomi har det i forhold til den livssituation, du er i netop nu.

Download beregneren her (Excel-format):

RESULTATOPGØRELSEN VISER DIT LØBENDE FORBRUG

 


 

LØNINDKOMST: Find dine lønsedler frem og regn dig frem til, hvor meget du får udbetalt i løbet af et år. Husk at indregne særlig feriegodtgørelse og eventuel bonus.

 

OFFENTLIGE YDELSER: Typisk børnefamilieydelse og børnepenge. Du finder lettest frem til beløbene ved at tjekke kontooversigten på din Nem-konto, hvor du får indsat penge fra det offentlige.

 

REALKREDITLÅN: Du finder beløbene på betalingsoversigten eller i lånedokumentet, hvor der er anført en opgørelse over afdrag og renter i hele lånets løbetid.

FASTE UDGIFTER: Det er en god idé at tilmelde alle faste udgifter til PBS. Dels bliver regningerne betalt til tiden, og dels kan du hurtigt se de enkelte udgiftsposter på betalingsoversigten.

BENZIN: Kører du 12.000 km årligt i en bil, der går 12 km/l, skal der hældes 1.000 liter på tanken hvert år. Med en benzinpris på 11 kroner giver det en udgift på 11.000 kroner.

 

BALANCEN KORTLÆGGER DINE FORMUEFORHOLD


BOLIGENS VÆRDI: Du finder prisniveauet på boliga.dk. Fra udbudsprisen trækker du 5 procent i salgsomkostninger og 7,5 procent i prisnedslag. I alt reduceres udbudsprisen altså 12,5 procent.

BILENS VÆRDI: Bilbasen.dk viser, hvad et salg af bilen kan indbringe. Regn med et vist nedslag i prisen.

PENSIONER: Find værdien af dine pensionsordninger på pensionsinfo.dk. Har du livrenter, kan du som en tommelfingerregel gange den årlige udbetaling med 22,5 for at få kontantværdien af pensionen. Har du en 10-årig ratepension, ganger du det årligt udbetalte beløb med 10.

EGENKAPITAL: Egenkapitalen er værdien af de samlede aktiver fratrukket gælden under passiver. Egenkapitalen udtrykker husstandens formue.

REALKREDITLÅN: På den årlige opgørelse fra realkreditselskabet finder du obligationsrestgælden, som angiver den sum, du skal betale for at indfri lånet.

ANDRE LÅN: I de fleste netbanker finder du lånets restgæld opgjort på de enkelte lånekonti. Ellers giver årsopgørelsen fra din bank svar på de fleste spørgsmål om dine lån. Her finder du oplysninger om restgæld, løbetid og rente.

 

 

 

 

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display