Bankernes nye trofækunder

Der er dømt jagtsæson efter middelklassen i den finansielle sektor. De mest attraktive kunder lokkes med privatøkonomisk rådgivning, rabatter og smarte kreditkort. Resten må som udgangspunkt nøjes med at betale prisen.

GENERELT

De danske banker er i fuld gang med at finkæmme middelklassen for trofækunder. Overalt i landets filialer sidder ansatte lige nu og foretager listeudtræk i kundedatabaser med et eneste kriterium for øje: Størrelsen på kundens investerbare formue. De mest rige i rede midler bliver ringet op med et tilbud om at blive private banking-kunde. Resten kan umiddelbart godt glemme omfattende privatøkonomisk rådgivning, store rabatter på lån og kassekreditter samt smarte kreditkort og koncertbilletter. Har du penge, kan du få. Har du ingen, må du gå.

Sigtekornet er især rettet mod det grå guld. Og det er absolut ikke tilfældigt, at stort set alle banker fokuserer på kundens investerbare formue i stedet for kundens samlede formue inklusive bundne pensionsmidler og eventuelle murstensmillioner. Rådgivnings- og rabatbuffeten døbt private banking er sjældent gratis ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display