April giver pengeregn til danskerne

Milliarder af kroner kommer til at strømme ud i danskernes lommer næste måned, viser en undersøgelse, Danske Bank har lavet.

GENERELT

Det ser ud til, at enorme beløb vil strømme ind i danskernes privatøkonomi i april.

Det viser en opgørelse, Danske Bank har foretaget for TV2.dk.

“Der er udsigt til, at der lander enorme beløb på danskernes private konti i løbet af de kommende uger. Danskerne bliver positivt ramt på flere fronter, og det er det, der skaber en helt unik situation,” siger chefstrateg i Danske Banks afdeling for Private Banking, Anders Nellemose til TV2.dk.

Det er kombinationen af udbetaling af efterløns-penge, ekstra store udbyttebetalinger fra investeringsforeninger, udbytte fra enkeltselskaber og udløb af obligationer, der gør, at milliarder er på vej ud i danskernes lommer.

Hos Danske Bank forventer man, at danskerne vil hive 17 milliarder kroner ud af efterlønsordningen.

Derudover forventer banken, at danskerne får udbetalt omkring 20 milliarder kroner i udbytte fra investeringsforeninger.

Hertil kommer det det faktum at en lang række obligationer udløber, og frigiver i omegnen af 14 milliarder kroner til private danskere.

Sidst, men ikke mindst får danskerne i år netto 7,8 milliarder kroner tilbage i skat.

“Det er sjældent, at der er så mange økonomiske planeter, der står på linje på én gang. Det kan sagtens puste noget optimisme ind i danskerne og dermed bidrage til, at Danmark kommer hurtigere ud af krisen,” siger Anders Nellemose til TV2.dk.

Han fortæller, at 2011 var et meget udbytterigt år i investeringsforeningerne, og at 2012 tegner til at blive det samme, da de fleste investeringsforeninger har stillet i udsigt, at de vil betale udbytte.

Den 17. april vil det desuden blive besluttet om Danske Invest, der har en markedsandel på 33 procent herhjemme, vil udbetale et udbytte på i alt 6 milliarder kroner.

Anders Nellemose gætter på, at der samlet vil blive betalt udbytte på cirka 20 milliarder kroner fra de danske investeringsforeninger.

Udbyttet fra enkeltselskaber lader også til at blive højere i år end sidste år. Anders Nellemose forventer, at man kan få udbetalt 14.000 kroner i udbytte i brutto, hvis man ejer for en halv million kroner aktier.

“Det forventes, at udbytteprocenten globalt set vil blive 2,84 procent. Det er en stigning i forhold til 2011, hvor udbytteprocenten var 2,62 procent,” siger chefstrategen.

Udover de ovenstående udbetalinger, får danskerne også en masse penge fra udløb af obligationer og penge tilbage i skat. Danske Banks beregninger viser, at danskerne i april får udbetalt 14 milliarder kroner fra obligationerne og 7,8 milliarder fra Skat.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display