Aktieskole 1: Køb og salg af aktier

Velkommen til vores investeringsskole. De 6 lektioner gennemgår de grundlæggende forhold omkring køb og salg af aktier. Læs dem og bliv klædt godt på til at begå dig på aktiemarkedet.

GENERELT


“Aktieskolen 1” er kun for abonnenter. Log ind via felterne i toppen af siden.

1. Lektion – Er aktier noget for mig?

I dette afsnit af aktieskolen får du hjælp til at besvare det helt grundlæggende spørgsmål: Skal du investere i aktier eller holde dig til helt andre investeringsformer? Det afhænger af din profil som investor.
Hent afsnit 1.

2. Lektion – Hvilken strategi skal jeg vælge?

Inden du handler aktier, bør du formulere en strategi for dig selv. Ellers kommer du nemt til at agere i blinde. I anden lektion gennemgår vi de elementer, der tilsammen udgør din strategi.
Hent afsnit 2.

3. Lektion – Sådan handler du aktier

Vi forklarer, hvordan aktierne bliver prissat på børsen, og gennemgår de forskellige måder, du kan handle aktier på – alt efter om du ønsker at handle via banken eller selv vil klare det hjemmefra på internettet.
Hent afsnit 3.

4. Lektion – Sådan tolker du aktiers nøgletal

Et væld af beregninger og nøgletal bliver brugt i avisernes kurslister og i regnskaberne fra børsnoterede selskaber, men hvad betyder de forskellige tal – og hvilke af dem skal man som investor hæfte sig ved? Det sætter vi fokus på i dette afsnit af aktieskolen.
Hent afsnit 4.

5. Lektion – Aktiekursen kan forudsiges

Mange aktieanalytikere og investorer bruger såkaldt teknisk analyse, når de timer deres aktiehandler. Analysen bruger den historiske udvikling i aktiernes kurser til at forudsige de fremtidige kurser. Metoden er kontroversiel og har både tilhængere og modstandere. Vi fortæller, hvad det er.
Hent afsnit 5.

6. Lektion – 6 gode råd, når du sælger

Timing er altafgørende ved aktiesalg. Jo bedre timing, jo højere afkast. Vi gennemgår vi de elementer, man skal være opmærksom på ved salg af aktier.
Hent afsnit 6.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display