4 tips i kampen mod cykeltyven

Hvert år forsvinder 60.000 cykler i Danmark. Gør livet surt for cykeltyven med disse simple råd.

GENERELT

Cykeltyveri er meget udbredt i Danmark. Alene i 2013 blev over 60.000 cykler stjålet, men ifølge forsikringsselskabet GF Forsikring er der en række ting, du kan gøre, for at gøre livet besværligt for tyven.

"Man kan med få og simple midler selv gøre en indsats for at gøre arbejdsbetingelserne vanskelige for cykeltyven, der ofte har for nemt ved at slippe af sted med andres cykler," siger Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent hos GF Forsikring.

Se her, hvad du kan gøre:

 

Lås cyklen fast

En god lås er vigtig i kampen mod cykeltyven, og de fleste låser også troligt cyklen med den fastmonterede lås, der sidder ved cyklens baghjul. Desværre er det ikke altid nok, for ofte tager cykeltyvene en varevogn i brug og kører af sted med den låste cykel.

"En kædelås, wirelås eller foldelås har det til fælles, at de låser cyklen fast til en anden genstand. I kombination med den fastmonterede lås gør den type lås det langt sværere at stjæle den tohjulede," siger Riccardo Krogh Pescatori.

 

Brug låsen rigtigt

Det er ikke altid nok at købe en solid ekstra lås. Hvis den skal have sin ønskede effekt, skal den bruges rigtigt.

"Lås cyklen fast direkte gennem stellet. Bruger man en wirelås, skal låsen placeres højt, så cykeltyven ikke kan lægge wire og boltsaks på jorden og bruge sin kropsvægt til at klippe låsen over," siger Riccardo Krogh Pescatori.

En anden typisk fejl er kun at fastlåse cyklen gennem et af cyklens hjul. Det tager ikke cykeltyven mange minutter at afmontere et cykelhjul og køre resten af cyklen væk i bil. Husk derfor altid at låse cyklen fast gennem stellet.

 

Find et træ eller lygtepæl

Vær også opmærksom på, hvad du låser cyklen fast til. Et cykelstativ af jern kan se stærkt og robust ud, men være hult inden i, hvilket gør det blødt som smør for en skærebrænder. Sørg i stedet for at låse cyklen fast til en genstand af massivt jern såsom en lygtepæl, et tykt gelænder eller lignende - så er du sikret bedst muligt. Et træ kan også bruges.

 

Stil cyklen i en kælder eller i det fri

Har du mulighed for at stille din cykel i en kælder eller trække den inden for om natten, så gør det. Cykeltyven kan ikke stjæle en cykel, han ikke kan finde.

»Har du ikke mulighed for at skjule cyklen inden døre, er det smart at gøre det direkte modsatte. Placér cyklen i et oplyst offentligt sted med mange forbipasserende. Det er mere sandsynligt, at cykeltyven hiver boltsaksen op af tasken i en mørk baggård end på et åbent oplyst torv,« lyder rådet fra Riccardo Krogh Pescatori fra GF Forsikring.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display