4 Økonomiske modeller for fællesøkonomi

STORT TEMA: DINE, MINE OG VORES PENGE. Penge & Privatøkonomi har sammen med Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen opstillet fire konkrete modeller for, hvordan I kan indrette jeres fællesøkonomi. Modellerne er baseret på en undersøgelse af danskernes økonomi, udført af Nordea.

GENERELT

1 - DEN KLASSISKE MODEL: 41 procent af befolkningen har stadig den klassiske form for fællesøkonomi med en grundkonto til både indbetalinger og udbetalinger inklusiv personligt forbrug. Men antallet falder, da især yngre par foretrækker den moderne model med separate lønkonti. Faktisk er det kun en 1/5 af parrene under 35, der har indrettet deres økonomi efter den klassiske model. Fordele: Alt er samlet ét sted, nemt at organisere ind- og udbetalinger. Ulemper: Sværere at holde overblik, flere diskussioner om personligt forbrug ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display