Hvad er planen for din pensionstilværelse?

At udleve en passion du har haft hele livet? Rejse? Mere tid med børnebørnene? At arbejde videre på nedsat tid? Eller noget helt andet

Annonce

GENERELT

 

Det er vores erfaring, at folk har meget forskellige ønsker til deres pensionisttilværelse. Men økonomisk er det vores erfaring, at de fleste ønsker at forfølge et af de nedenstående mål. Så før du fokuserer på noget som helst andet, er det vigtigt, at du fastlægger dine mål.

 

Undgå at løbe tør for penge?

For mange er dette det vigtigste mål – og samtidig det som frygtes mest ved at gå på pension. Tanken om at bede sine børn om hjælp, eller at arbejde i løbet af sin pensionstilværelse, er skræmmende for mange nuværende og kommende pensionister.

 

Samme eller bedre livsstil?

De fleste har arbejdet hårdt for deres pensionisttilværelse og ønsker at nyde den. Det er et mål for mange at opretholde eller forbedre deres livsstil i løbet af deres pensionisttilværelsen. Nøglen til dette er, at opretholde eller at øge sin købekraft overtid. Det kræver afkast at kunne modvirke den negative inflationseffekt.

 

Større formue?

Nogle mennesker har let ved at nyde livet som pensionist uden at tænke på, om de har penge nok. For disse mennesker er målet ofte en formueforøgelse på længere sigt såsom arv til børn og børnebørn.

 

Brug det hele?

Det er ikke et typisk mål, men nogle mennesker ønsker at bruge alle deres penge, før de dør, hvilket ofte er risikabelt. Man kan ikke vide, hvor længe pensionistlivet varer, og følger du denne strategi, risikerer du at løbe tør for penge, hurtigere end du havde regnet med.

 

I denne vejledning guider vi dig igennem alt det, og meget mere, for at hjælpe dig til at opnå den pensionstilværelse du går og ønsker dig.

 

Download guiden her!

Tags

Anbefalede artikler