10 skarpe sparetip

Selvom vi får skattelettelser og oplever lave renter i år, er det alligevel ærgerligt at bruge penge på noget, som du ikke får så meget ud af. Vi har samlet 10 skarpe og nemme sparetip, der varmer på bankkontoen i en kold tid.

GENERELT

 

1. Tæm din bankkonto. Hav to konti til at styre din økonomi i netbanken via det budget, du har lagt.

Den ene konto lader du al løn og indtægter gå ind på, og herfra betaler du også alle dine faste udgifter via girokort eller PBS.

Til den anden konto, en Dankortkonto, overførers så hver den første i måneden et fast beløb. Dermed kan du nemt styre dit forbrug, og du har overblik over, hvad du bruger pengene på. Overblik og synlighed er første skridt på vejen til en overskudsøkonomi.

2. Prioritér din opsparing, så du i højere grad nedbringer dyr forbrugsgæld på kreditkort mv. frem for at bruge pengene til pensionsopsparing og opsparing i frie midler. Spar renter.

3. Når bilen skal til service eller repareres, så indhent tilbud fra andre værksteder end der, hvor du har købt bilen. Forhandl prisen ned. Lav skriftlig aftale om, hvad der skal udføres. Forlang at se de udskiftede reservedele. Du kan spare flere tusinde kroner om året.

4. Tjek dit elforbrug ved hver måned at skrive forbruget ned.

Brug elspareskinner til TV og computer, brug elsparepærer, hvor det er muligt.

Vask ved lave temperaturer.

Lad ikke mobiltelefonopladere og lignende sidde i en tændt stikkontakt. Du sparer mindst 500 kroner om året.

5. Drop fastnettelefonen og flyt nummeret til din mobiltelefon. Du kan spare cirka 1500 kroner om året. Flyt eventuelt bredbåndsforbindelsen til kabeltv’et eller til trådløst bredbånd.

6. Brug en aften på at planlægge indkøb ud fra tilbudsaviserne. Køb stort ind en gang om ugen og suppler med højst to småindkøb i løbet af ugen. Udnyt rester og hav altid nemme retter klar i fryseren, så du kan undgå dovenhedsmiddag fra den lokale pizzamand.

7. Spar altid op til ferie. Bestil enten ferie i god tid og få rabatter – eller sats på afbudsrejser i sidste øjeblik. Regn også lommepenge med i opsparingen. Det er dyrt og deprimerende at gå og betale af på en lidt for dyr ferie i flere måneder bagefter.

8. Køb ind på nettet. Bøger, musik, elektronik, computerspil er tit meget billigere end i butikkerne.

9. Tegn billige forsikringer via din fagforening. Udnyt eventuelle rabatkort og ordninger, der tilbydes via din fagforening eller arbejdsplads. Spar flere tusinde kroner om året.

10. Sælg de ting du ikke bruger eller har for meget af på de private auktionssites qxl.dk eller dba.dk. Køb også billige brugte ting via disse sites. For eksempel tøj til børnene, vinterstøvler, cykler. Udbuddet er størst efter jul. Der er mange penge at spare.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display