Undgå ubudne gæster i ferien

FOREBYG INDBRUD: GF Forsikring giver gode råd, der gør arbejdsbetingelserne svære for de ubudne gæster.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Sidste år blev flere end 36.000 danske hjem ramt af indbrud. Især i sommermånederne er risikoen for indbrud høj, da mange danskere er bortrejste. Men man kan selv gøre en indsats for at minimere risikoen. Det bedste råd er at tale med sin nabo.

Nabohjælp – et vigtigt skridt på vejen

"En ferieramt villavej hvor husene nærmest skilter med, at ejerne er bortrejst, er et rent slaraffenland for indbrudstyve. Derfor er det en god ide at få naboen til at holde øje med huset. Derudover bør man få ham til at slå græsplænen, smide affald i skraldeposen, tømme postkassen og parkere sin bil i indkørslen, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme. Så har man gjort et godt præventivt arbejde," siger kommunikationskonsulent hos GF Forsikring, Riccardo Krogh Pescatori.

Gør det svært for indbrudstyven

Selvom nabohjælp er et vigtigt skridt på vejen, bør man også selv sørge for, at det er så svært som muligt for indbrudstyven at komme ind i huset. En grundig aflåsning af alle døre og forsvarlig tilhaspning af vinduer har nemlig også en betydning i forhold til forsikringen.

"Hvis huset er forsvarligt aflåst, og der er synlige tegn på indbrud, så dækker forsikringen naturligvis fuldt ud. Derimod dækker den ikke smykker, kontanter, værktøj, instrumenter og kæledyr, hvis der ikke er synlige tegn på indbrud, og der derfor er tale om simpelt tyveri," siger Riccardo Krogh Pescatori.

Tyven bruger haveredskaberne

Riccardo Krogh Pescatori påpeger også, at det er en god ide at låse alle haveredskaber inde, mens man er ude og rejse.

"Vi ved, at nogle indbrudstyve bruger haveredskaber eller værktøj, som enten ligger frit fremme eller i et uaflåst skur, til at bryde ind med. Derfor er det en god idé at få låst alle de ting forsvarligt inde, mens man er ude og rejse," siger Riccardo Krogh Pescatori.

Gode råd til at stoppe indbrudstyven:

  • Sørg for at alle vinduer er lukkede og forsvarligt tilhaspede.
  • Udskift låsene hvis de er gamle og nemme at bryde op.
  • Sørg for at der også er låse på indersiden af fx terrassedøre. Tyven har ofte brug for flere flugtveje.
  • Installér tænd/sluk-ure i boligen.
  • Fortæl naboerne at du er bortrejst. Giv dem dit telefonnummer; og få naboen til at holde øje med dit hus.
  • Få naboerne til at parkerer i din indkørsel, slå din græsplæne og tømme din postkasse.
  • Lås alle haveredskaber og andet værktøj forsvarligt inde, mens du er bortrejst.
  • Skriv aldrig på din Facebook-profil at du er bortrejst, da tyven kan kigge med. Vær også varsom med at bruge applikationer som "places" på Facebook, som afslører, hvor du er henne i verden.

 

Tags

Anbefalede artikler