Undgå dobbeltdækning på forsikring ved skilsmisse

En undersøgelse fra Codan viser, at danske forældrepar ved meget lidt om, hvordan de og deres børn er stillet forsikringsmæssigt efter en skilsmisse.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Familier, der har gennemgået en skilsmisse, synes det er svært at hitte rede i forsikringsreglerne. Det viser Codans netop afsluttede undersøgelse på området. Således synes hele 37 procent af de skilte forældre, at det er svært at gennemskue, hvilke forsikringer der er nødvendige.


»Det er alarmerende, at så mange slet ikke ved, hvordan de skal forholde sig til deres forsikringer. Her har vi et ansvar som forsikringsselskab til at hjælpe,« fortæller Unn Wakefield, produktdirektør hos Codan Danmark.

 

De svære spørgsmål

Reglerne for hvem der er dækket hvornår og hos hvem, er ikke klare for de adspurgte børnefamilier. Hos skilsmissefamilier med delebørn dækker indboforsikringen, uanset om barnet har adresse hos den ene eller den anden forælder. Det ved kun 48 procent af de adspurgte skilsmisseforældre. 14 procent svarer ukorrekt nej til spørgsmålet, og 38 procent svarer ved ikke.


»Vi oplever, at mange forældre er bekymrede for, om de er dækket tilstrækkeligt, når barnet har to adresser og ejendele flere steder. Men her er det faktisk tilstrækkeligt, at barnet er skrevet ind i den ene forælders forsikring,« understreger Unn Wakefield fra Codan.

 

Et andet tvivlsspørgsmål er, hvem af forældrene der er dækket i tilfælde af flytning. Og her er reglerne, at indboforsikringen altid følger den, hvis navn den står i, uanset om vedkommende bliver boende eller ej. Dog tror 35 procent af de adspurgte skilsmisseforældre fejlagtigt, at indboforsikringen følger adressen, uanset hvem der bliver boende.

 

»I tilfælde af skilsmisse dækker de fleste indboforsikringer faktisk begge parters nye adresse i tre måneder. Så i den periode er det vigtigt, at man får undersøgt, om man er tilstrækkelig dækket,« forklarer Unn Wakefield og fortsætter:

»At de danske forældre ikke kender til forsikringsreglerne i tilfælde af skilsmisse, kan sætte folk i nogle uhensigtsmæssige situationer. Det er hverken godt at betale alt for meget, fordi man er overforsikret, eller at mangle forsikring i tilfælde af, at uheldet er ude.«

 

Fakta: Sådan er I dækket ved skilsmisse

· Indboforsikringen dækker børn, uanset om de har adresse hos den ene eller den anden forælder.

· I tilfælde af skilsmisse følger indboforsikringen altid den, hvis navn den står i.

· De fleste indboforsikringer dækker i tre måneder efter skilsmissen på begge parters nye adresse.

· I forhold til ulykkesforsikring er det nok, at barnet er skrevet ind i den ene forælders forsikring.

 

Tags

Anbefalede artikler