Styrt på pisten kan koste dig kassen

Det gør mest ondt at styrte på skiferien, hvis du ikke har styr på din forsikring.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Selvom du er kongen af offpiste, kan du hurtigt komme ned og bide i sneen, hvis en snowboarder, en skiskole, eller endnu værre, en franskmand pludselig kommer i vejen.

Hvis du ikke har styr på forsikringen, kan knoglebruddet nemlig komme til at gøre dobbelt så ondt.

Mange danskere kommer hvert år til skade på skiferien. I nogle tilfælde er der behov for en speciel hjemtransport, som kan koste mellem 20.000 og 50.000 kroner, og i værste fald et langt dyrere ambulancefly. Uden en rejseforsikring, der dækker dig på skiferien, skal du selv have pengene op af lommen.

Det gælder også, selvom du har det blå EU-sygesikringskort med i tegnebogen. For det dækker ikke udgifter til hjemtransport. Det dækker heller ikke behandling på privathospital eller -klinik.

”Uden en rejseforsikring risikerer du en kæmperegning, hvis uheldet er ude. Overvej derfor at supplere det blå kort med en rejseforsikring,” siger Anja Lintrup Sørensen der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

Det er ikke nødvendigvis nok at have en rejseforsikring. Du bør derfor undersøge, om din rejseforsikring skal udvides for også at gælde på skiferien. Nogle selskaber kræver ingen udvidelse på rejseforsikringen - den dækker som på andre ferier. I andre tilfælde kræver selvskabet en udvidelse af rejseforsikringen, for at behandling hjemtransport med mere er omfattet af forsikringen på skiferien

Husk også, at det er en god idé at kende det internationale skiforbunds regelsæt for god opførsel på ski - de såkaldte FIS-regler. Det er disse regler, som politiet bruger under afhøringer, og som domstolene dømmer efter, når der sker ulykker og uheld på pisterne.

”Sæt dig derfor ind i reglerne, inden du begiver dig ud på løjperne,” lyder rådet fra Anja Lintrup Sørensen.

Tags

Anbefalede artikler