Spar 16.000 kr. på din bilforsikring

Hvis du som ung bilist skal ud og investere i en bilforsikring, skal du se dig godt for. Stor forskel på dyreste og billigste forsikringsselskab.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Danske unge bilister kan spare 16.000 kroner på deres første bilforsikring, ved at vælge det billigste forsikringsselskab frem for det dyreste. Det viser en undersøgelse, som den finansielle prissammenligningsplatform, Mikonomi.dk, har foretaget. Den store forskel er ifølge tidligere forsikringsmand og medstifter af Mikonomi.dk, Martin Jørgensen, tankevækkende.

"Når man tænker på, hvor lidt forskel, der er på de dækninger, som de forskellige forsikringsselskaber tilbyder, så synes jeg, at prisforskellen er for stor. Det tyder på, at de unge bilister ikke undersøger markedet grundigt nok, og det er tankevækkende," forklarer han.

 If er billigst, Aros er dyrest
Undersøgelsen, der har inddelt unge bilister i forskellige kategorier efter alder og anciennitet, viser, at en helt ny bilejer på 18 år uden anciennitet, kan få en kaskoforsikring på en fabriksny VW UP hos If for 12.170 kr. med en selvrisiko på 5.000 kr., mens selvsamme person skal betale 28.364 kr. hos Aros og endda med en selvrisiko på godt 6.000 kr.

Hvis vi ser nærmere på en ren ansvarsforsikring, så er billedet det samme - dog er forskellen mindre. Hos Tryg skal du betale 7.796 kr., mens Aros igen er dyrest med en pris på 17.573 kr. På trods af, at der kun er tale om en ansvarsforsikring, er der således knapt 10.000 kr. at spare, selvom dækningen er identiske.

Skift selskab og spar penge

Selvom If og Tryg er billigst for de 18 årige, er det ikke ensbetydende med, at det er gældende for alle unge bilister. For en bilist på 21 år med tre års anciennitet, kan der ved at skifte fra If til Danske Forsikring opnås en besparelse på knap 1.500 kr., mens Aros ligger 6.000 kr. over Danske Forsikring.

Springer man til de 24 årige bilister med fem års anciennitet, er der på ansvarsforsikringen en forskel på 3.000 kr. mellem Danske Forsikring som det billigste selskab og NEM Forsikring som det dyreste. Derfor bør de unge bilister ifølge Martin Jørgensen tjekke forsikringsmarkedet en gang om året:

"Vi anbefaler altid folk at tjekke deres forsikringer hvert år. Forsikringsselskabernes priser og dækninger skifter relativt ofte, så det det er både muligt at få bedre dækning og spare penge. Det forsikringsselskab, der var det bedste eller billigste sidste år, behøver ikke nødvendigvis at være det i år," siger Martin Jørgensen.

 

 

Tags

Anbefalede artikler