Sådan opretter du lynhurtigt testamente

En ny tjeneste på nettet gør det nemt at oprette testamente, samejekontrakt og andre ting, som kan være fornuftigt at få styr på i rette tid.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Arbejdernes Landsbank og KMD er gået sammen om at lave en platform, hvor du nemt og hurtigt kan få styr på, hvordan dine værdier skal fordeles, den dag du ikke er her længere.

På Testaviva.dk kan du skrive under med NemId og dermed hurtigt og nemt få styr på dit testamente – noget, som kun hver niende dansker har. Det skriver jyllands-posten.dk.

Vælg hvad der skal ske med din facebookkonto

Foruden testamente, kan du også lave samejekontrakt, begunstigelseserklæring, ægtepagt, registrere aktiver med en høj økonomisk eller affektionsmæssig værdi samt erklære, hvad der skal ske med dine digitale profiler på den anden side af livet.

 

Testamente: Lav et testamente og hjælp din familie med at dele værdierne, den dag du ikke er her længere. De beslutninger kan du nemlig kun træffe, mens du stadig er her.

Samejekontrakt: Lav en samejekontrakt og få styr på, hvad der skal ske med boligen, både mens I begge to bor i den, og hvis I går hver til sit. Det er altid lettere at blive enige, mens legen stadig er god.

Begunstigelseserklæring: Lav en begunstigelseserklæring og tag stilling til, hvem der skal have udbetalt penge fra dine forsikringer og pensionsordning, den dag du ikke er her længere. De beslutninger kan du nemlig kun træffe, mens du stadig er her.

Ægtepagt: Lav en ægtepagt og bestem selv, hvem der skal have hvad, hvis I går hver til sit. Det er altid lettere at blive enige, mens legen stadig er god.

Mine Aktiver: Registrer de aktiver som har økonomisk høj værdi eller har stor affektionsværdi. Oversigten kan give dig et bedre overblik over dine værdier og dermed bedre forudsætninger for at træffe beslutning om fordelingen – den dag du ikke er her mere, eller hvis I går hver til sit.

Mit Digitale Liv: Her kan du registrere de steder på nettet, hvor du optræder, og som du gerne vil huske eller som kan have værdi for dine pårørende. Du kan også nævne profiler og konti, du ønsker lukket den dag, du ikke er her mere - for eksempel på sociale medier eller mailservere.

Kilde: testaviva.dk

Du kan til enhver tid ændre i de respektive online-dokumenter.

Overvej at hyre professionel rådgivning

Når du har skrevet under med NemId, er kontrakterne og erklæringerne juridisk gældende.

Ifølge Danske Familieadvokater skal du være opmærksom på, at der kan være nogle ting, som er svære at tage stilling til uden rådgivning.

”Langt de færreste danskere har mulighed for selv at gennemskue, hvad der skal stå i deres dokumenter,” siger formand Anne Broksø til jyllands-posten.dk.

”De har brug for rådgivning om alt det, de ikke selv tænker på,” siger hun.

Tags

Anbefalede artikler