Kæmpegevinst: Find hurtigt din billigste forsikring

Tag smutvejen og få gratis hjælp til at finde den forsikring, som giver dig mest for pengene. Uanset, om du er på udkig efter forsikring til bil, bolig eller noget tredje, kan du få god hjælp på hjemmesider, der sammenligner priser og vilkår.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Det er ofte et utaknemmeligt job at være forbruger, fordi du kan have svært ved at vælge i junglen af tilbud. Det gælder især, når du skal finde den forsikring, som er bedst til prisen.

Hvis du vil undgå at skulle indhente tilbud fra samtlige forsikringsselskaber i landet, for at finde det som passer dig bedst, kan du heldigvis lette dit arbejde ved at bruge nogle af de hjemmesider, der sammenligner priser på forsikringer.

For at sammenligningssiderne kan finde det, du søger, bliver du bedt om at afgive en række oplysninger, inden de går i gang. Du får derfor mest ud af deres arbejde, hvis du beskriver dine behov så præcist som muligt. Er du f.eks. på jagt efter en indboforsikring, bliver du typisk bedt om angive kvadratmetermålet for din bolig, værdien af dine ting og antallet af skader, du måtte have anmeldt de seneste tre år.

Nu skal du så bare finde ud af, hvilken af sammenligningssiderne du tror på er bedst til at finde vej gennem forsikringsjunglen for dig.

Du har flere muligheder

Forsikringsguiden er en af de sider, som gør din søgning efter forsikringer nemmere. Guiden er udviklet i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension. 

Der er 23 selskaber med i Forsikringsguiden, og det svarer til over 90 pct. af markedet.

Guiden giver dig et overblik, men ingen tilbud, og på det område adskiller Forsikringsguiden sig fra de private sammenligningssites. Dog forpligter selskaberne sig til at tilbyde dig en forsikring, der maksimalt koster den pris, du er blevet oplyst i Forsikringsguiden.

Forsikring & Pension finansieres af de 98 medlemmer, der består af forsikrings- og pensionsselskaber. Tænk er på finansloven, men finansieres også gennem medlemskaber.

Du kan også vælge at få dine forsikringspriser gennem private firmaer, som indhenter to-fire tilbud til dig.

Både findforsikring.dk, tjenestetorvet.dk og forsikringsportalen.dk indhenter deciderede tilbud til dig. Du indtaster nogle oplysninger, og i løbet af et par dage vil du blive kontaktet af forsikringsselskaber med tilbud.

Det skal du være opmærksom på

Der findes andre sider end de ovennævnte, som sammenligner priser på forsikringer. Dog er disse typisk mere specifikt orienteret mod en bestemt type af forsikringer, f.eks. til din bil. Desuden er der mange steder, som blot linker dig videre til de nævnte sider.

Vær opmærksom på, at de private sammenligningssider kan udbyde denne service gratis til dig, fordi siderne finansieres af annoncer og partnerskaber med forsikringsselskaberne.

Husk også, at priser på forsikringer er tilbud, som kan forhandles. Du kan spare mange penge ved at forhandle med forsikringsselskabet om prisen.

Vær desuden opmærksom på, at der er forskel på, hvor mange forsikringsudbydere du får en pris fra og under hvilke vilkår.

Herunder kan du læse, hvordan Forsikringsguiden sammenligner oplysninger.

Forsikringsguiden sammenligner ”de oplysninger, som Forbrugerrådet TÆNK og Forsikring & Pension skønner, er mest relevante” for dig, når du skal sammenligne forskellige selskaber. 

For at kunne vise ligheder og forskelle på forsikringsvilkårene i forskellige selskaber, sammenligner guiden ”et udsnit af de forsikringsvilkår, som gælder for det pågældende forsikringsprodukt. Det er ikke alle oplysninger om forsikringens dækning, som er med i sammenligningsgrundlaget”, som dermed ikke er et sæt fuldstændige forsikringsvilkår.  

Dem får du, når du indhenter et tilbud eller køber en forsikring hos et selskab. 

Kilde: forsikringsguiden.dk 

 

 


 

 

Tags

Anbefalede artikler