Alder sænker prisen på bilforsikringen

Jo flere år, du har haft bil, jo billigere bliver din bilforsikring. Men der er stor forskel på, hvor hurtigt priserne falder hos de enkelte selskaber. Læs hvem der er dyrest og billigst her.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Du kan typisk spare 4.000 kr. på din bilforsikring, hvis du har 12 års anciennitet i forhold til ingen erfaring med kørsel. 

Det viser en sammenligning af priser fra Samlino.dk, som tager udgangspunkt i en Peugeot 308, årgang 2012, der kører 15.000 km om året og har en selvrisiko på 3.000 kr.  

Det er typisk sådan, at prisen for en bilforsikring bliver halveret over de første 12 år til en pris mellem 4.000 til 7.000 kr., alt efter hvilket forsikringsselskab, der er tale om.

De billigste selskaber for unge billister uden anciennitet er Gjensidige og Nykredit Forsikring, hvor der koster lidt under 6.000 kr. om året at forsikre en Peugeot 308.

Dyrest er Købstædernes Forsikring og nem Forsikring, hvor prisen er oppe over 19.000 kr. om året, altså tæt ved 13.000 kr. højere end hos de billigste.  

Billigste forsikringsselskab for de erfarne billister er Next Forsikring og Alka, mens Codan er klart det dyreste.

Derudover viser analysen også, at der ikke er langt mellem 5 års erfaring og 12 års erfaring.

"De første år på din anciennitet vil altid være de dyreste. Det gælder om hurtigst muligt at få en række skadesfri år, hvorefter prisen automatisk falde. Selskaberne vægter anciennitet vidt forskelligt, og vi råder derfor forbrugerne til årligt at tjekke op på, hvor de får den bedste pris," siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk.

 

 

Tags

Anbefalede artikler