Ny forsikring mod krænkelser på nettet

Nu kan du forsikre dig mod identitetstyveri og ulovligt krænkende information på nettet.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Forsikringsselskabet AIG Danmark har netop lanceret produktet, WebSafe, der en ny forsikring mod krænkelser og identitetstyveri på internettet. Idéen med forsikringen er, at du kan få eksperthjælp, hvis du opdager, at nogen har lagt krænkende information om dig eller dine børn på nettet.

Sker der eksempelvis en krænkelse vil AIG forsøge at fjerne informationen, så den ikke spredes på nettet, samt dække juridiske omkostninger, tabt arbejdsfortjeneste og psykologhjælp. Forsikringen dækker også, hvis du bliver udsat for identitetstyveri.

AIG mener, at der er efterspørgsel på selskabets nye forsikring. De henviser blandt andet til Det Kriminalpræventive Råd, der vurderer, at omkring 16.000 danskere blev udsat for chikane på internettet ved misbrug af digitale profiler i 2014. Det var en stigning på 14 pct. i forhold til året før.

“Flere og flere bliver udsat for ubehageligheder, som dels er krænkende og dels kan være ulovlige - og som helt sikkert er ubehageligt at have liggende på nettet. Det kan have enormt store konsekvenser for dit familieliv, karrieren og ikke mindst din sociale identitet mange år frem i tiden," siger Bo Kristensen, Nordic Head of Service Programs fra AIG.

Markedet for forsikringer målrettet internettet er i vækst. GF, Tryg Topdanmark tilbyder lignende forsikringer.

Tags

Anbefalede artikler