Manglende konkurrence giver dyr bilforsikring

Danskerne har aldrig betalt så meget til deres bilforsikring. Men prisen afspejler manglende kamp om kunderne, mener forsikringsmægler.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Sidste år indbetalte danskerne 18 milliarder kroner til deres bilforsikringer. Det gjorde 2014 til et rekordår for indbetalinger. For fem år siden lå det samlede beløb på 14,7 milliarder kroner.

I 2014 var forskellen på forsikringsselskabernes indtægter og erstatninger til bilejerne også rekordstor. Sidste år steg selskabernes bruttofortjeneste nemlig med næsten 50 procent til 5,5 mia. kroner. Det er det højeste beløb i de samme fem år. Det skriver Jyllands-Posten.

Bilejerne burde betale mindre
Ifølge den globale forsikringsmægler AON er udviklingen tegn på, at konkurrencen på området er for svag.

”På markedet for bilforsikringer er konkurrencen begrænset, og det fremgår af de her tal. Til trods for, at selskaberne tjener gode penge, så er der ikke nogen, der sætter priserne ned,” siger Søren Lindbo, direktør for den danske afdeling af forsikringsmægleren AON, til Jyllands-Posten.

De seneste fem år er indbetalingerne til at forsikre biler steget med 22,7 pct., mens udbetalingerne er gået frem med 13,7 pct.. I samme periode er antallet af biler herhjemme vokset med godt 7 pct..

Tags