Inden rejsen: Har du styr på forsikringen?

Du bør tjekke om dine rejseforsikringer dækker, inden du tager af sted på ferie. Her er tingene, du skal huske.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Bagende sol, vandretur på El Camino, knitrende hvid sne under skiene eller fisketur på Caribiens azurblå vand.

Hvert år rejser danskerne ud i verden for at opleve noget andet end vores normale lille andedam. For at få et pust af, at vi er en del af en større verden og slappe af!

Inden du sætter dig ind i flyet, stiger ind i bilen eller går over landgangsbroen til krydstogtsskibet, skal du dog være sikker på, at du har din rejseforsikring i orden.

Husk det blå kort

Hvis du skal på ferie inden for EU/EØS eller Schweiz, skal du huske det blå EU-sygesikringskort. Kortet dækker en lang række udgifter til nødvendig behandling - det gælder både behandlingen af kroniske sygdomme og akutte skader - i landets offentlige sundhedssystem. Det er op til den lokale læge at vurdere, hvilken behandling du har brug for.

Undersøg dine forsikringer

Dine forsikringer er - måske - en jungle at finde rundt i, så det kan være, at du har tegnet en rejseforsikring som en del af anden forsikring. Derfor: Læs dine forsikringsbetingelser grundigt igennem.

Som bankkunde bliver du ofte tilbudt forskellige kreditkort. Også selv om du ingen intentioner har om at bruge dem, bør du undersøge, om der er knyttet en rejseforsikring til kortet. For eksempel dækker rejseforsikringen gennem Master Card Gold i Europa, og det er muligt at opgradere, så den gælder hele verden. Du skal dog huske, at du tjekker betingelserne for forsikringen. 

Tegn en rejseforsikring

Det blå sygesikringskort dækker ikke hjemrejse fra ferien, skulle du have behov det. Derfor er det en god idé at tegne en særskilt årsrejseforsikring, der gælder for hele familien. Du skal selvfølgelig huske at tjekke betingelserne, så du ved, hvordan du er dækket  dækker forsikringen ridsede biler, brækkede ben efter en mountainbiketur eller madforgiftning.

Husk prisen

Forsikringsselskaberne tilbyder alle rejseforsikringer, og vil du have det bedste mulige produkt til prisen, bør du undersøge priserne plus dækning, før du kaster dig over det første og bedste selskab, der dukker op i søgemaskinen.

Glem ikke afbestillingsforsikringen

Bliver du eller en af dine rejsefæller alvorligt syg umiddelbart inden rejsen, er rejsen som udgangspunkt gået tabt. Med mindre, at du har tegnet en afbestillingsforsikring. At du har tegnet en forsikring betyder ikke, at du kan blive hjemme blot fordi, du ikke vil rejse alligevel. Der skal være en god grund til afbuddet. 

Tags

Anbefalede artikler