Mountainbikere glemmer forsikring

Det er blevet populært at forcere svært terræn på mountainbike, men mange nye ryttere har hverken teknik eller forsikring - og så kan prisen blive høj.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Ifølge DGI var 20.723 danskere medlem af en cykelklub i 2014 – hele 25 procent mere end året før. DGI vurderer, at en stor del af stigningen skyldes den øgede interesse for at cykle på mountainbike.

Per Mikkelsen er formand for mountainbike-udvalget under Dansk Cyklist Forbund, og han mærker den øgede interesse for sporten.

”Flere starter, og de sidste fem år har antallet af mountainbikere været stigende,” siger Per Mikkelsen.

Ifølge Danmarks Cykel Union er der dobbelt så mange mountainbikeryttere i dag, som for to år siden.

Glemmer forsikringen

Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitet Hospital fører detaljeret statistik over, hvor mange der kommer til skade på mountainbike. Ifølge deres tal er antallet af tilskadekomne i kraftig stigning. Alene på skadestuen i Odense, der har et optageområde, der svarer til 5 procent af Danmarks befolkning, er antallet af tilskadekomne efter uheld på mountainbike steget støt de seneste syv år - fra 34 tilskadekomne i 2008 til 121 tilskadekomne i 2014. Det er næsten en firedobling. 

Alene i det første halvår af 2015 er 60 mænd og 14 kvinder kommet galt afsted på deres mountainbike. Fortsætter den tendens, betyder det, at der vil komme i alt 148 personer til skade i år.

Per Mikkelsen mener, at mange ville kunne undgå ulykker, hvis de gad at tage et teknikkursus, før de kører på de sværeste skrænter i skoven.

”Desværre overgår modet nogle gange talentet hos dem, der lige er startet med at køre mountainbike, og hvis de ikke har tegnet en forsikring, leger de næsten med ilden,” siger Per Mikkelsen.

4 gode råd: Sådan kan du minimere risikoen for ulykker

  • Brug altid cykelhjelm og evt. rygskjold.
  • Kører du i nyt terræn, som du ikke kender, så hold igen.
  • Lær at dosere bremserne rigtigt – mange styrt skyldes panikbremsninger.
  • Overvej at melde dig ind i en cykelklub – her kan du lære de rigtige teknikker.

Kilde: Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent i GF Forsikring.

Tags

Anbefalede artikler