Gør hovedrent i dine forsikringer og spar tusinder af kroner

Det er mildest talt svært at finde hoved og hale i alle de forsikringer, du kan vælge imellem. Og når du endelig har truffet dit valg, er det ikke slut. Du kan nemlig spare mange penge ved at tage dine forsikringer op til revision i ny og næ.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Dine forsikringsbehov ændrer sig sideløbende med, at dit liv som sådan også ændrer sig. Du har sikkert brug for at være dækket anderledes nu, end sidst du satte dig ned og fik kigget på din forsikringsoversigt.

Men fat mod. Forbrugerrådet Tænk kommer her med sine anbefalinger til, hvordan du nemt og hurtigt går dine forsikringer efter, så du kan skære fedtet fra og eventuelt supplere med nye forsikringer, hvis behovet er opstået.

Gør rent én gang om året

”Forsikringer bør du sørge for at kigge igennem i hvert fald en gang om året – og som minimum hvert andet år,” siger projektleder i Tænk, Lars Baadsgaard.

”Det er ikke mit indtryk, at et stort flertal af forbrugerne får givet sine forsikringer et regelmæssigt gennemsyn. Nogle er ganske aktive, men det er et mindretal,” siger han.

Derfor er der for mange, der kommer til at betale for meget for deres forsikringer. Pas på ikke at falde i den fælde.

Start med overblikket

”Du bør som det første sikre dig, at du er rigtigt dækket,” siger Lars Baadsgaard. Rigtigt vil ifølge ham sige, at du hverken er overdækket eller underdækket.

”Find ud af, hvilke forsikringer du har, og hvad de dækker.”

Den information kan du finde på dit nuværende forsikringsselskabs hjemmeside. Her kan du logge på og få et overblik over dine nuværende forsikringer.

Dækningsgrad er vigtigst

”Spørg derefter dig selv, om du er forsikret godt nok. Er der nogle forhold, som har ændret sig?”

Kan du svare ja til det, er der sikkert behov for at dreje lidt på forsikringsknapperne.

Et eksempel på en overdækning er ifølge Lars Baadsgaard kaskoforsikringen på din bil. Hvis din slæde efterhånden har mange år og kilometer på bagen, kan det måske bedre betale sig at skære kaskoforsikringen fra og nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring.

Det kan også være, at du lige har fået udstedt et mastercard med rejseforsikring af din bank. Så er der ingen grund til at betale for den samme sikring hos dit forsikringsselskab. Husk dog at sammenligne dækningsgraden af de to forsikringer.

Pris er næstvigtigst

”Det næste er prisen. Du skal løbende sørge for at have de rigtige forsikringer til den lavest mulige pris,” siger Lars Baadsgaard.

I en undersøgelse fandt Tænk ud af, at høje priser ikke er ensbetydende med en bedre dækningsgrad.

”Faktisk var det i nogle tilfælde omvendt, så de billigste forsikringer var dem, der dækkede forbrugeren bedst,” siger Lars Baadsgaard.  

”Når du har styr på, hvilke forsikringer du har nu, hvad de koster, hvad du reelt har brug for, og om du er dækket dobbelt, skal du så finde den rigtige pris på det, du har brug for,” siger han.

Lars Baadsgaard anbefaler til formålet et besøg på forsikringsguiden.dk, hvor du kan sammenligne priser og dækninger fra en lang række af forsikringsudbydere.

Guiden er lavet af Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension.

 

Tags

Anbefalede artikler