Går dit barn i skole uden forsikring?

Mange forældre overser, at deres børn ikke er ulykkesforsikret gennem indboforsikringen. Det kan blive dyrt, hvis barnet kommer til skade i skolen eller institutionen.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Måske tror du, at dit barn er forsikret gennem indboforsikringen, hvis det skulle komme til skade med en fodbold eller sjippetorv i skolegården. Det er ikke tilfældet.

Din indboforsikring dækker kun, hvis dit barn ødelægger noget eller er skyld i, at andre børn kommer til skade – ikke hvis det selv kommer til skade.

”Min opfattelse er, at forældre ikke er opmærksomme på, at børn ikke er dækket af forsikring i institutioner,” siger Mads Mølgaard Braüner, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk.

Børnene var faktisk dækket af forsikring i skoler og institutioner indtil 2012, men siden har det ikke været tilladt for kommuner at forsikre børnene i institutionerne.  

Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikring & Pension, fortæller, at det oftest er ved skader, hvor børn får varige mén, at en ulykkesforsikring kan være relevant.

”Det gælder eksempelvis, hvis barnet får ødelagt sine tænder og kan få behov for behandling senere i livet, eller hvis barnet får et handicap som følge af skaden,” siger Anja Lidstrup. I de tilfælde kan der nemlig være erstatninger at hente, gennem ulykkesforsikringen - afhængigt af hvor alvorlige skaderne er.

Anja Lindstrup peger også på, at regninger til kiropraktor og fysioterapi ikke er dækket af det offentlige. 

Mads Mølgaard Braüner opfordrer til, at forældre gør op, om de vil ulykkesforsikre deres børn eller ej.

”Det kan godt være, at man vil have en erstatning, så man kan tage sit barn med på ferie, eller i alvorlige tilfælde købe en elektrisk kørestol,” siger Mads Mølgaard Braüner, der anbefaler, at man undersøger behovet for at ulykkesforsikre sit barn.   

Tags

Anbefalede artikler