Frygter du vandskader på dit hus?

Oversvømmelser er det blevet et så stort problem for danske husejere, at købere af især huse nu vil kende risikoen for vandskader, før de køber et hus.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Har husets gulv været ødelagt af kloakvand efter skybrud, eller ligger villahaven ofte under vand, når det regner? Syv ud af ti huskøbere går i dag op i risikoen for oversvømmelser, når de køber hus, viser en ny undersøgelse fra Forsikring & Pension udført af Epinion.

"Oversvømmelser er det seneste årti blevet så stort et problem for danske husejere, at huskøbere vil kende risikoen for vandskader, inden de køber et hus," siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension.

Oversvømmelser har de seneste årtier skadet rigtig mange danske huse og bygninger. De seneste 16 år har forsikringsselskaberne betalt erstatninger på cirka 30 milliarder kroner til at udbedre vandskader. Og med den globale opvarmning vil oversvømmelserne kun blive værre, vurderer klimaeksperter.

"I Danmark er bygninger, huse og veje i dag for dårligt rustet til de oversvømmelser, den globale opvarmning vil forårsage i fremtiden. Skal vi være forberedt på regnmasserne, så skal Danmark blive bedre til at bygge og planlægge til fremtidens klima," siger Torben Weiss Garne.

 Han efterlyser, at staten og kommuner tager forebyggelse af klimaet langt mere alvorligt. Det samme gør flere danskere. Ifølge undersøgelsen mener 88 procent af danskerne nemlig, at oversvømmelser efter skybrud skal tages alvorligt af myndighederne.

"Myndighederne gør ikke nok. Kommunerne er fx alt for langt bagud med at forebygge i boligområder, så husejere fremover undgår skader ved de stigende mængder nedbør,"siger Torben Weiss Garne.

Han påpeger, at gode kloakker, veje og bedre rammer for nybyggerier er alfa og omega for at kunne forebygge klimaskader i fremtiden

Tags

Anbefalede artikler