Frostvejr og sne: Har du vintersikret dit fritidshus?

Hvert år går det galt. Adskillige fritidshusejere får ikke lukket huset ordentligt ned for vinteren med sprængte vandrør og ubudne gæster som følge. Læs her, hvordan du bedst vintersikrer dit fritidshus.

FORSIKRING

Den første nattefrost er sat ind, og der bliver færre og færre mennesker i landets fritidshusområder. Men ifølge en af Danmarks største udlejere af ferieboliger, Campaya, er det ikke alle, der får lukket fritidshuset ordentligt ned inden vinterhiet.

Og det øger risikoen for skader på huset betragteligt. 

”Det er især vigtigt at få lukket for vandet ved hovedhanen og lade husets haner stå åbne. På den måde tømmes anlægget for vand, og man undgår frostsprængte vandrør”, siger Claus Pedersen fra Campaya. 

”Du bør også tømme blandingsbatterier samt vaske- og opvaskemaskiner, ligesom toiletter bør tømmes eller frostsikres med frostvæske”, tilføjer han.

Du kan også vælge at holde dit fritidshus opvarmet hen over vinteren, men det kan godt blive ret dyrt.

Tjek også for udvendige skader

Før du tager på vinterferie fra fritidshuset, er det også en god idé at gennemgå det udvendigt for huller og skader, så de ikke udvikler sig henover vinteren på grund af frost og vandindtrængning.

Giv også husets tagrender et eftersyn for at forhindre vand i at hobe sig op, da det ellers kan medføre både råd og frostskader.

Gør dit hus uinteressant for indbrudstyve

Den mørke og kolde tid betyder også en øget risiko for indbrud i fritidshusene. Men du kan faktisk gøre meget for at undgå ubudne gæster i dit fritidshus.

”Grundlæggende skal du få dit fritidshus til at fremstå uinteressant for indbrudstyvene. Du bør lade gardinerne være trukket fra og fjerne dyre designermøbler og elektronik eller stille det i en blind vinkel, så tyvene oplever, at der ikke er noget at komme efter”, siger Claus Pedersen.

”Du bør også sikre sine vinduer med solide hasper og få monteret dobbeltlåse på dørene, så det bliver vanskeligt for tyvene at bryde ind”.

Hvis uheldet er ude, og du alligevel rammes af skader eller indbrud, er det vigtigt, at du har tegnet en ordentlig fritidshusforsikring, så du ikke lige pludselig står med en regning på mange tusind kroner.

Campaya råder fritidshusejere til at tage forbi deres hus nogle gange i løbet af vinteren, så man sikrer sig, at alt er, som det skal være.

Tjekliste: Sådan vintersikrer dit fritidshus

  • Luk for vandet og tøm vandanlæg.
  • Tjek huset udvendigt og reparerer eventuelle skader.
  • Rens tagrender.
  • Hav ikke dyre møbler stående synligt fremme.
  • Træk gardinerne fra.
  • Sikr døre og vinduer med dobbeltlåse og kraftige hasper.
  • Hav styr på din forsikring.
  • Kig efter dit hus - eller få andre til det.

Tags

Anbefalede artikler