Stor interesse for lønforsikring

Flere og flere danskere får ekstra sikring af deres løn i tilfælde af arbejdsløshed. Udviklingen skyldes både usikkerhed omkring dagpenge og en tendens til flere kollektive forsikringer på arbejdsmarkedet.

  Foto: istockphoto.com  

FORSIKRING

Selvom ledigheden er nedadgående, bliver et stigende antal danskere forsikret mod arbejdsløshed gennem private lønforsikringer. Siden 2010 er antallet af lønforsikringer mere end fordoblet. Det viser en opgørelse fra Forsikring & Pension.

I 2010 var 83.722 danskere omfattet af en privat lønforsikring mod arbejdsløshed, i 2014 var antallet steget til 188.261 forsikrede. Det er en stigning på 125 % på blot fire år.

Lønforsikring som ekstra sikkerhed

Forsikring & Pensions vurdering er, at langt de fleste lønforsikringer er et supplement til dagpenge og ikke et alternativ.

"Langt de fleste ordninger med lønforsikring er tillægsforsikringer, der bygger ovenpå medlemskab af en a-kasse," siger Mette Nyrup, konsulent i Forsikring & Pension.

Usikkerhed og pres på dagpengesystemet er en medvirkende faktor til, at lønforsikringer er blevet populært. Men der er flere faktorer, der spiller ind, og en anden vigtig forklaring på, hvorfor antallet af lønforsikringer er steget så voldsomt, er udviklingen af de ordninger, vi får gennem vores fagforening.

"Forsikringsordningerne udvikler sig hele tiden, og tendensen de seneste år har været flere kollektive ordninger, hvor hele fagforbund er obligatorisk lønforsikret som en del af ”pakken”,” siger Mette Nyrup.

Hvad er en lønforsikring?

En lønforsikring sikrer dig en ekstra dækning på op til 80-85 procent af månedslønnen. Dog vil der typisk være et maksimumbeløb for, hvad der kan blive udbetalt pr. måned. Ligesom procentdækningen er dette beløb forskelligt hos det enkelte forsikringsselskab.

Lønsikringen vil ofte have en karenstid, før du kan få penge fra den, ligesom den normalt kun dækker udbetalinger i højst 12 måneder.

Tags

Anbefalede artikler