Skift ud i hjemmets maskinpark

GUIDE: Hårde hvidevarer er strømslugere, især hvis de er af ældre dato. Så koster de hurtigt 1.000 kroner mere om året end nye energirigtige maskiner.

FORBRUG

De er dyre i drift, men de færreste af os vil undvære de dyre hverdagsmaskiner. Tag i stedet brodden af regningen ved at skifte ud i gamle hårde hvidevarer med fokus skarpt rettet mod strømforbruget.

»Vi har rekordhøje elpriser i Danmark. Elpriserne er steget med 30 procent siden 2005, og man vurderer, at de vil stige seks procent om året i fremtiden. Det gør det værd at overveje at skifte sine hårde hvidevarer ud med nogle nye energibesparende,« siger Bjørn Bo Klahn, som er energirådgiver i Bolius – et videncenter for boligejere.

Han anbefaler især at sende de gamle maskiner på kirkegården, hvis der står C eller D på ryggen af det gamle køle- og fryseskab. Det samme gælder for vaske-maskinen.

»En 10 år gammel vaskemaskine bruger 1,1 kWh og 100 liter vand pr. vask. Hvis du skifter den ud med den allermest miljøvenlige, sparer du 900 kroner om året på el- og vandregningen. Det betyder, at du nemt sparer i omegnen af 10.000 kroner i løbet af din nye vaskemaskines levetid,« siger Bjørn Bo Klahn ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display