Kast lys på din investering

Når du alligevel skal have en lampe over spisebordet eller i sofahjørnet, kan du lige så godt se det som en investering. Der er nemlig penge i lys. Fem af de mest populære designerlamper er ifølge tal fra auktionshuset Lauritz.com steget fra 0 til 75 procent over en årrække.

FORBRUG


BESTLITE BORDLAMPE
Hammerslag: 1.800-2.500 kr.

Over en femårig periode er bordlampen fra Bestlite ikke steget i værdi. Den holder til gengæld prisen, hvis du ser bort fra inflationen. Lampen havde ifølge tallene fra Lauritz.com et mindre dyk i prisen fra 2010-2012, og mens du kan få nyere udgaver til 1.800-2.500 kroner, er de gamle versioner dyrere og sværere at finde på auktion. Bestlite har været i produktion siden 1930, og Winston Churchill var en tidlig fan. Designeren er Robert Dudley Best, som var inspireret af Bauhaus’ funktionelle design. Mere end 80 år senere er lampen stadig populær, og den er derfor også udstillet på alverdens designmuseer ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display