Betaler du for meget for dit mobilabonnement?

Danske mobilbrugere kan opnå store årlige besparelser på op til flere tusinde kroner ved at vælge det rigtige abonnement.

FORBRUG

En tredjedel af alle danske mobilejere skifter abonnement hvert år. Årsagen er primært et ønske om bedre priser. Det fremgår i en omfattende undersøgelse af danskeres forbrugsvaner ifm. skift af mobiludbydere, der er foretaget af Konkurrence­ og Forbrugerstyrelsen.

Det viser sig, at halvdelen af de danskere, der skifter mobilabonnement, gør det uden at undersøge markedet først, hvilket hovedsageligt skyldes problemer med at gennemskue markedet for de laveste priser.

I undersøgelsen tilkendegiver Konkurrence­ og Forbrugerstyrelsen, at de ser dette som et problem. Danske mobilbrugere kan nemlig opnå store årlige besparelser på op til flere tusinde kroner ved at sætte sig ind i markedet inden skift af abonnement.

Så meget kan du typisk spare ved at skifte abonnement

I en undersøgelse lavet i samarbejde med Mobilabonnement.dk, har det været muligt at finde frem til de besparelser, som du kan opnå ved at vælge det optimale mobilabonnement ift. forbrug. Iflg. Simon Thomassen fra Mobilabonnement.dk findes der overordnet to forskellige forbrugertyper, der køber mobilabonnementer; gennemsnits­ og superbrugeren.

Gennemsnitsbrugeren

Taler typisk 6 timer/mdr. i telefon og bruger 1 GB data/mdr. Denne type mobilbruger kan opnå en besparelse på op imod 80 kr/mdr., hvilket svarer til 960 kr. om året ved at sammenligne priser imellem de forskellige mobilselskaber.

Superbrugeren

Vælger typisk fri tale og bruger 10 GB data/mdr. Besparelsen for denne type forbruger løber op i 220 kr/mdr. ved at sammenligne det billigste med det dyreste. Dette er en årlig besparelse på 2640 kr. pr. år.

Til trods for den enorme konkurrence på telemarkedet, der presser teleselskaberne til at sænke priserne på deres abonnementer, er der stadig store besparelser at hente ved at tage et hurtigt pristjek.

Ovenstående beregninger er blot estimeringer af typiske forbrugsmønstre, men tendensen vil altid være, at jo mere du bruger din mobiltelefon, jo større besparelse kan man opnå ved at skifte mobilabonnement.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display