Sådan sparer du stort på din bilforsikring

Som bilejer er bilforsikringen typisk en stor post i bilbudgettet. Hvis du følger denne guide, kan du virkelig spare nogle penge på bilforsikringen og således frigøre penge i budgettet til de lidt sjovere ting i tilværelsen.

FINANS

Hvad er det, der afgør prisen?

Priserne på bilforsikringer er over de seneste år både steget og faldet, men efter første kvartal af 2015 ser det ud til at priserne igen er faldet en smule på hele markedet. Hvis ikke dette er en motivationsfaktor for at lave et pristjek af din egen bilforsikring, så er der ikke meget der er det.

 

Inden du går i gang med at sammenligne priser med venner og familie, skal du dog være opmærksom på, hvad der afgør prisen på en bilforsikring. Når forsikringsselskaberne beregner den pris, som du bliver tilbudt for din bilforsikring, sker dette med udgangspunkt i en række individuelle parametre, hvilket forklarer eventuelle prisforskelle mellem forskellige forsikringstagere.

 

Disse parametre tæller blandt andet alder, kørselserfaring, antal tidligere skader, bopæl, den bil der skal forsikres, selvrisikoen og potentielle samlerabatter. Nu når du ved dette, er det muligt at påvirke disse faktorer i retning mod en bedre pris på din bilforsikring.

 

3 generelle sparetips

Helt uden at tage ovenstående prisfaktorer i betragtning, er der et par ting, der altid vil skaffe dig til en billigere pris på din bilforsikring.

  1. Vælg en høj selvrisiko Det er naturligvis ikke fornuftigt at vælge en højere selvrisiko, end du er i stand til at betale, hvis uheldet er ude, men jo højere din selvrisiko er, jo billigere bliver din bilforsikring. Desuden er selvrisikoen et beløb der kun skal betales hvis der skal udbedres en skade, og afhænger således af din kørsel. Overvej derfor grundigt hvilken selvrisiko du har råd til at betale, samt hvor stor en risiko der er, for at du lavet skader på din egen eller andres biler.  
  2. Ring selskaberne op og bed om en god pris Ud over at bruge sammenligningsportaler på nettet kan benytte sider som Mikonomi.dk til at indhente tre forskellige tilbud på din bilforsikring. Ønsker du at lægge op til yderligere konkurrence mellem selskaberne, kan du ringe rundt til de forskellige selskaber og bede om et godt tilbud. Hos de fleste forsikringsselskaber har de mulighed for at give dig en bedre pris over telefonen, end den du kan finde online.
  3. Bed om et samlet forsikringstilbud Ved at samle dine forsikringer hos ét selskab kan du typisk få tilbudt en mere favorabel pris på bilforsikringen, og i visse tilfælde får du tilbudt op til to års ekstra anciennitet oven i hatten. Ved at samle dine forsikringer står du desuden bedre i en forhandlingssituation, når du på et senere tidspunkt laver et nyt pristjek på dine forsikringer. Det anbefales at du gennemgår dine forsikringer årligt, da markedspriserne konstant ændrer sig.

 

Sparetips til den unge bilist

De unge bilister der, grundet deres lave alder og nye kørekort, ikke har en omfattende erfaring med at køre bil, udgør en større risiko for forsikringsselskaberne end enhver anden målgruppe. Desværre er det sådan, at de 18-25 årige står for langt de fleste skader hvert år, og dette påvirker prisen. Du kan dog overveje at betale dig fra et Respekt for Fart-kursus, der stiller dig i et bedre lys hos de fleste forsikringsselskaber.

 

Som ung er det desuden muligt at finde en billigere bilforsikring hvis du følger disse tips. Først og fremmest så kan valget af bil have stor betydning for prisen, og det er især her, at et par strategiske overvejelser kan bære frugt. Hvis det er de store penge, der skal spares, så kan du med fordel overveje at købe en gammel og brugt bil, hvis værdi er så lav, at den ikke kan retfærdiggøre en kaskoforsikring. Skal du kun tegne en ansvarsforsikring så er der tale om en meget billigere bilforsikring.

 

Hvis du i stedet har sat dig fast på at skulle ud og købe en ny bil, bør du undersøge mulighederne for at forsikre bilen hos forhandleren. Flere og flere forsikringsselskaber indgår fordelagtige aftaler med bilforhandlere om billig bilforsikring de første par år, uanset hvor gammel du er, og hvor mange år du har haft bil. For de helt unge bilister er det oftest en stor fordel at tegne disse bilforsikringer, der byder på op til 50% rabat på en kaskoforsikring, da du billigt opnår anciennitet hos det gældende forsikringsselskab.

 

Billig bilforsikring til den erfarne bilist

Jo mere erfaren en bilist der er tale om, jo mindre en risiko udgør bilisten for forsikringsselskaberne, og desto billigere bliver bilforsikringen i sidste ende. Dette virker umiddelbart logisk, men der er som sagt andre faktorer, der tages i betragtning, når forsikringsselskaberne bestemmer prisen på din bilforsikring. Som erfaren bilist med en god anciennitet står du godt hos de fleste forsikringsselskaber, men ved at følge disse tips kan du spare yderligere på din bilforsikring.

 

Når det kommer til valg af bil så er det, også for de mere rutinerede bilister, værd at overveje hvilket køretøj der kan generere den bedste pris på bilforsikringen. De store og dyre biler vil altid være dyrere end de mindre bybiler, hvorfor du med fordel kan overveje om ikke en el- eller bybil er fordelagtig for dig. Selskaberne er især glade for biler med under 75 HK da disse sjældent kommer op på de høje hastigheder, der er skyld i de mest alvorlige skader. Desuden er de mere benzinøkonomiske og derfor billigere i drift.

 

En anden faktor der betyder noget for den pris, du får tilbudt, er de dækninger, der er inkluderet i prisen. Af samme grund bør du overveje, hvilke dækninger du reelt har brug for, samt hvilke du kan undvære til fordel for en billigere bilforsikring. Ekstra dækninger der hos nogle forsikringsselskaber er, men de hos andre ikke er inkluderet tæller blandt andet førerdækning, glasdækning, retshjælpsforsikring og udvidet vejhjælp. Betaler du kun for den dækning du skal bruge, er der oftest mange penge at spare.

 

Artiklen blev præsenteret i samarbejde med mikonomi.dk.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display