Aktierne er historisk dyre – er det på tide at sælge ud?

Annonce

FINANS

Med et 10-årigt opsving sidder mange investorer tungt i aktier og har høstet gode afkast på det. Pt. forholder det sig dog sådan, at de største investorer sælger ud, da de mener, at aktiepriserne har nået et niveau så højt, at markedet snart vender. Det gælder bl.a. Warren Buffett, der pt. har solgt ud af sine aktier for over 700 mia. kr.

Når Warren Buffett vurderer, at markedet står over for en snarlig korrektion, skyldes det bl.a., at han ser på forholdet mellem aktiekurserne og det amerikanske BNP’s udvikling. Den samlede markedsværdi af aktieindekset Wilshire 5000 og BNP, mener han, er den bedste måling for, hvor markedet står. Denne indikator bør være under 90 pct. Af BNP, men pt. ligger den over 130 pct.

 

De professionelles alternativ til volatile aktier

 

Men hvad er det, der får de topprofessionelle investorer som Buffett og pensionskasserne til at investere i solen?

Investeringscasen er konjunkturuafhængig, og afkastet kan derfor forudsiges med stor nøjagtighed. Casen er bygget op omkring salg af strøm, der afsættes på 20-årige kontrakter til faste tariffer garanteret af lovgivning i de enkelte lande og yderligere bakket op af EU-lovgivning.

Så hvor langt de fleste investeringer i f.eks. aktier svinger i forhold til konjunkturerne, så køber man sig med solceller ind i et fast afkast. Man ved, hvor meget strøm der produceres, og man ved, hvad man får for den strøm.

 

Som privat investor kan du kopiere de professionelle

Typisk er de store solcelleanlæg forbeholdt de største aktører, men ved at købe sig ind i puljeprojekter via en investeringspartner, kan man som privat investor ligeledes få del i afkast fra solenergi, der slår det generelle marked.

 

Læs mere her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display