Weekendens tøvejr rammer husejerne

Forsikringsselskaber kimes ned af husejere, som i weekenden har fået skader på grund af tøvejret.

BOLIG

Is og kulde er afløst af plusgrader og tøvejr. Og det er noget, forsikringsselskaber landet over mærker.

De bliver nemlig kimet ned af husejere, som har fået vandskader som følge af tøbrud.

“I løbet af weekenden har vi fået 200 anmeldelser om tøbrudsskader. Det er mange for en weekend, og vi forventer at der kommer flere i løbet af i dag,” siger Tryg Forsikrings kommunikationsdirektør, Troels Rasmussen.

Også hos Alm. Brand løber man stærkt. Sidste år i løbet af hele januar modtog de 79 tøbrudsskader, men det tal er snart slået, selv om vi kun har overstået ti dage.

“Sidste år havde vi ti skader indtil 9. januar. I år har vi fået over 60. Og dem, der kommer ind i dag, er først i systemet i morgen. Så der kommer markant flere”, lyder det fra Alm. Brand Forsikrings presserådgiver, Nis Peder Kolby.

I det mindre Vestjyllands Forsikring har man også særdeles travlt efter weekendens vejrskift.

“Det er en helt ekstraordinær situation. Vi har modtaget 30 anmeldelser siden i lørdags, og normalt ligger det på en til to i løbet af en weekend,” siger skadechef i Vestjylland Forsikring, Lars Bue.

Han siger, at det er regnvand og rester af is som vælter ind i folks kældre.

“Der er stor forskel på skadernes omfang, men vi skønner, at det i snit koster 15.000 kroner på bygningen og 15.000 kroner i løsøre. Så det kan nemt blive til en million kroner for weekendens vejr,” vurderer han.

For at få forsikringsselskaberne til at dække husskaderne skal det konstateres, at der er tale om et officielt tøvejr, hvor temperaturen skifter brat fra minus til plusgrader på få timer – lige som det er tilfældet i denne netop overståede weekend.

“Temperaturen er steget drastisk i weekenden fra frysepunktet og op til en fem til otte grader. Det er nok til, at vi siger, at det er tøbrudsskader, og så dækker vi,” siger Trygs kommunikationsdirektør, Troels Rasmussen.

DMI har en forsikringsvejrtjeneste, så man selv kan tjekke, om det område, man bor i, falder inden for en vejr-forsikringskategori, der dækker skader, på .

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display