Vores huse bliver dyrere

De nyeste tal fra Danmarks Statistik er godt nyt for boligejere med drømme om nyt tag over hovedet. Ejerboligerne er på vej op i pris.

BOLIG

Det lysner på boligmarkedet.

Sådan har det i over et år lydt fra ejendomsmæglere og banker. Og optimisterne bliver nu igen bakket op af tørre tal fra Danmarks Statistik.

I hele landet er ejerlejligheder steget med 2,9 procent. Sommerhuse med 4,8 procent. Huse med plads til én familie med 2,4 procent fra første til andet kvartal af 2010.

Det er især københavnerne, der med ro i sindet kan knappe en flaske champagne op, for at fejre stigningerne.

“I Region Hovedstaden er én-familiehuse og ejerlejligheder f.eks. steget hhv. 9,1 og 8,4 procent,” skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

De nye tal spreder glæde i den finansielle sektor, hvor man vurderer, at hovedstadens store prisstigningerne vil spreder sig til resten af landet.

“Det københavnske boligmarked har gentagne gange vist sig som frontløber for boligmarkedet, hvilket der også er meget, der tyder på, er tilfældet denne gang,” skriver seniorøkonom i BRF Kredit Mikkel Høegh i en pressemeddelelse.

Fra Arbejdernes Landsbank lyder dog en løftet pegefinger, fordi der samtidig er rekordmange ejerboliger til salg, hvilket tyder på, at ikke alle har lige let ved komme af med huset eller lejligheden.

“Vi skal dog holde for øje, at det ikke er den helt aktuelle temperatur på boligmarkedet, vi har fået med dagens tal, da statistikken vedrører, hvad der skete i april-maj-juni. Ser vi på udviklingen i antallet af udbudte boliger på internettet, er det stadig tæt på at være rekord højt, " skriver banken chefanalytiker, Lone Kjærgaard.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display