Voldsom stigning i varmeregningen

De kolde vintre og stigende energipriser presser varmeregningerne helt i top. Værst ser det ud for boligejere med oliefyr.

BOLIG

Varmeregningerne bliver markant højere end boligejerne forventer, viser en undersøgelse fra Go’ Energi.

37 procent af danskerne forventer at få en ekstraregning som følge af de kolde vintre og stigende energipriser. Og de fleste gætter på, at det kommer til at koste dem 500-2.500 kroner ekstra om året, viser undersøgelsen, der er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af boligejerne hos Go’ Energi (goenergi.dk).

Men ekstraregningen bliver langt større, viser beregninger foretaget af Go’ Energi.

En familie i et typisk parcelhus med et samlet årligt forbrug på 24.000 kWh skal ifølge beregningerne af med 3.000 – 8.300 kr. mere til opvarmning af huset i 2010 sammenlignet med 2009.

Det er boligejere med oliefyr, der får den største økonomiske lussing.

De får en ekstraregning på 8.300 kr., mens boligejere med elvarme slipper med 7.700 kr. mere.

Naturgasbrugere må op med 3.800 kr. ekstra, mens boligejere med fjernvarme får en varmeregning, der er 3.000 kr. større.

Uisolerede huse

I den dyre ende af varmeregningen ligger også de uisolerede huse, forklarer sekretariatschef i Go’ Energi, Henrik Teglgaard Lund.

Det er dog ikke vejen frem at fryse halvt ihjel for at spare på regningen.

“Mange boligejere kan gøre meget for at indhente noget af ekstraudgiften i år ved at sætte gang i både små og store projekter, der holder bedre på varmen og derved sænker forbruget,” siger sekretariatschef i Go’ Energi, Henrik Teglgaard Lund.

Se hvor det er smartest at spare på varmen i din bolig: God energi i din bolig

Tjek din bolig her

Undersøgelsen fra Go’ Energi

Tags

Anbefalede artikler