Vi tager færre boliglån

Boligmarkedet er stadig frosset fast, og danskerne er usikre på økonomien, lyder det fra Realkreditrådet.

BOLIG

Der er fortsat økonomisk smalkost på bordet i mange danske hjem.

Danskerne optager nemlig færre boliglån end normalt, viser nye tal fra Realkreditrådet.

I gennemsnit tilbyder realkreditinstitutterne 35.000 lån om måneden, men i februar blev der kun givet 26.596 lån, skriver Realkreditrådet i en pressemeddelelse.

“Årsagen til det lave antal lånetilbud er et frosset boligmarked og generel økonomisk usikkerhed. Det betyder få handler og dermed lille efterspørgsel efter nye lån. Appetitten på at optage tillægslån er også begrænset,” siger underdirektør i Realkreditrådet, Peter Jayaswal.

“Der er dog endnu langt ned til det historisk lave niveau i 2011, hvor der kun blev givet ca. 18.000 lånetilbud om måneden. På den baggrund er tallene fra februar høje, men de skal ikke fortolkes sådan, at boligmarkedet er ved at åbne op,” forklarer Peter Jayaswal.

“Den lave rente på realkreditlån har givet danske boligejere mulighed for at omlægge deres lån til en fast rente på 3,5 pct. Det har været populært og forklarer det højere antal lånetilbud i årets første to måneder i forhold til sidste år. Det højere antal lånetilbud skyldes altså ikke en optøning på boligmarkedet trods forårets komme,”

Lånene omfatter både privatpersoner og erhvervsvirksomheder, som enten vil optage et realkreditlån, omlægge et eksisterende realkreditlån eller tage et tillægslån.

Tags

Anbefalede artikler