Vent med at fikse dit tag - og spar penge

Regeringen vil bruge luftfotos til at sætte den offentlige ejendomsværdi af 350.000 boliger. Denne vurdering afgør, hvor meget du skal af med i boligskat, så vent med at shine dit hus op og nedbring muligvis dit bidrag til statskassen.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Hvis f.eks. dit hustag ser flot ud, så får din bolig en høj vurdering, men tager det sig elendigt ud, så vil vurderingen med det nye system blive lavere, og dermed slipper du også billigere i skat. 

Det er nemlig på baggrund af en offentlig ejendomsvurdering, at din grundskyld og ejendomsværdiskat fastsættes. Derfor er det i din interesse, at dit hus ser så lidt godt ud som muligt, den dag dronen flyver forbi og knipser det billede, der sammen med andre forhold har betydning for din boligskat i de kommende år. 

Ejendomsmægler på Mors, Anja Hensberg, giver med et glimt i øjet sit bedste råd til, hvordan du sparer på skattebilletten for din ejendom.

”Man kan kravle op på taget og smide kalk ud over det, så det ser ud som om, det er fyldt med mågelort”, siger hun grinende.

Tagets beskaffenhed gør en del for en ejendoms værdi.

Anja Hensberg giver ikke meget for regeringens planer.

”De vurderinger bliver lig nul," siger hun. 

Vent også, selv om du snart sælger

Står du og skal sælge din bolig inden for ganske kort tid, bør du også vente med at slå græsset og generelt udsætte alt, der vil forbedre din ejendomsværdi.

En høj offentlig ejendomsvurdering går nemlig ud over din boligs markedsværdi, fordi købsinteresserede medtager boligskatten i deres beregninger, når de skal købe ejendom, og er den høj, daler interessen.

Desuden vil købers bank se på de samlede udgifter og måske vurdere, at nogle potentielle købere ikke kan få lov til at låne penge til at købe lige netop dit hus, fordi de samlede udgifter er for høje.

Når din bolig først har fået sin offentlige vurdering, kan du roligt gå i gang med at skure kalken af taget og sprøjte med Roundup igen.

Især hvis du skal sælge din ejendom, er det naturligvis en god idé at få ryddet op og gjort det salgsklart. Du bør have med i betragtningen, at det ikke kun er din egen ejendom, som tiltrækker køberinteresse. Nabogrunde og lokalmiljø har også betydning, så måske er det en god idé, at du byder naboen på en kold øl, for at overtale denne til at rydde op i haven, inden du holder åbent hus og skal tjene på dit boligsalg.

Tags

Anbefalede artikler