Varmeudgift kan blive større end din husleje

Hvis oliepriserne stiger til 150 dollars pr. tønde, vil mange danskere får større varmeregninger end udgifter til husleje.

BOLIG

I fremtiden vil mange huskøbere snarere kigge på energiudgifterne end på huslejen, når de leder efter ny bolig.

Sådan lyder det i Spar Nord, der netop har lavet en landsdækkende undersøgelse, som viser, at husstandenes gennemsnitlige udgifter til energi og varme allerede nu er højere end udgifterne til husleje og lån, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Derfor tager banken nu varmepriserne i betragtning, når de behandler låneansøgninger fra deres kunder.

“For et par år siden var det stort set kun købsprisen, man så på. Nu har vi en situation, hvor energiudgifterne mange steder er den vægtigste post på budgettet. Derfor har vi også fokus der,” siger pressechef Leif Lind Simonsen til Nordjyske Stiftstidende.

“Familien, der for eksempel lige har haft råd til at købe et almindeligt hus uden for Lemvig, kan komme i knibe, hvis de har et oliefyr. For mange familier vil simpelthen komme til at opleve, at de får en langt større varmeregning end husleje, hvis de varmer op med oliefyr, siger direktør i tænketanken Concito, Thomas Færgeman, til avisen.

Årsagen, til at varmeudgifterne forventes at løbe løbsk, er, at prisen for en tønde olie ifølge Det Internationale Energi Agentur forventes at stige til 150 dollars i 2020.

Tjek olieprisen

Kilde: Nordjyske Stiftstidende

Tags