Udlev boligdrømmen

Christina og Thomas skal leje deres lejlighed ud i stedet for at paniksælge. Samtidig skal de iværksætte forbedringer af deres hus og skære mere end ti procent af restgælden.

BOLIG

‘Side 1: Udlev boligdrømmen’

For Christina Nedergaard og Thomas Hemmingsen er datoen 08.08.08 en speciel dag. Efter flere års samliv slår de pjalterne sammen og får ring på hinanden. Det sætter tyk streg under, at de mener det seriøst med hinanden – ikke mindst økonomisk set.

 

Nu får de fælleseje medmindre de opretter en ægtepagt. Eller skulle man hellere sige fælles forpligtelser. For trods gode lønninger er der knaphed på bundlinjen. “Vi bruger mere, end vi tjener,” fortæller de og tilføjer: “Vi vil gerne bruge endnu mere.”

 

Huset, der danner fælles ramme, ligger i Helsingør på en kuperet grund. Det er stort og trænger til at blive løftet de sidste 10 procent. Den gamle trappe optager alt for meget plads, køkkenet nærmer sig sin udløbsdato, og en terrasse til at nyde eftermiddagssolen står højt på ønskesedlen.


I forhold til at optimere formuen bør man fokusere på, hvor meget man ønsker at have på bundlinjen.

Men så er der lige det med den anden bolig. Før Christina og Thomas mødte hinanden, skrev forholdets kvindelige part under på en ældre villalejlighed på Amager. Den står nu og blafrer distraherende på sidelinjen. “Når vores børn bliver gamle nok, kunne de måske bruge den,” siger Christina uden særlig overbevisning i stemmen.

 

Sandheden er, at de vil af med den. Men boligmarkedet? Ja, det siger vel sig selv. Og så på Amager, hvor til salgskiltene rager op om kap med nybyggeriet i Ørestaden. Foreløbig har parret rustet sig med tålmodighed og har indstillet deres forbrug i forhold til, hvor meget de har til overs fra den ene måned til den næste.

 

Men her kommer vores økonomiske ekspert Kim Valentin på banen. Selv om regningerne er store, er det en forkert måde at planlægge økonomien på. “I skal vende op og ned på det hele,” siger han til det overraskede par.

 

I forhold til at optimere formuen gælder det nemlig om fra begyndelsen at fokusere på, hvor meget man ønsker at have på bundlinjen. Det gælder, selv om det lyder som økonomisk selvmord, og selv om det i parrets tilfælde betyder, at de skal skrue op for forbruget.

‘Side 2: Udlev boligdrømmen’

Tags

Anbefalede artikler