Udkantsdanmark er bedre end sit dårlige rygte

Det står bedre til i danske yderområder, viser nye tal.

BOLIG

Politikerne har i stor stil diskuteret, hvor dårligt det står til i Udkantsdanmark. Men tallene fra Danmarks Statistik viser, at de fattige yderkommuner har en lavere ledighed, og stigningen i skattegrundlaget er højere end i de fleste andre kommuner.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik vidner om, at den registrerede ledighed i august lå på 3,6 procent i gennemsnit for det ganske land. Men for de 28 yderkommuner ligger dette tal faktisk helt nede på 3,1 procent. Det skriver Jyllands-Posten.

I Lemvig Kommune udmærker man sig ved at have et ledighedsgennemsnit på 2,2. Det er en markant forbedring fra det foregående år, hvor kommunen lå på 3, 4.

“Vi ligger flot nu, og vi kan mærke optimismen blandt vores mange små virksomheder, der har fået mere at lave igen. Det er ikke kun sortsyn, der præger os,” siger borgmester i Lemvig Erik Flyvholm (V) til Jyllands-Posten.

Hos den borgerlig-liberale tænketank Cepos har man netop lavet en ny analyse, der viser en udvikling i velfærdsservicen i yderkommunerne.

“Kommunerne i Udkantsdanmark og i den vestlige del af Danmark har ladet servicen til borgerne vokse ganske meget, faktisk op til12 procent fra 2008 til i dag, og det er jo en meget stærk udbygning,” siger Henrik Christoffersen, forskningschef i Cepos.

Regeringen har netop sendt en ny planlov i høring for at komme området i Udkantsdanmark til undsætning.

Tags

Anbefalede artikler