Tvangsauktioner i København uden stor rabat

Selv om boligerne i hovedstadsområdet ryger på tvangsauktion, bliver de ikke nødvendigvis billigere at købe.

BOLIG

De fleste tror, at man kan gøre en god handel på en tvangsauktion. Og det er da også tilfældet langt de fleste steder. Men i og omkring København er prisen ofte i top, når hammeren falder.

Her ligger prisen ofte tæt på den pris, som boligen ville have indbragt gennem en almindelig handel.

Det viser en gennemgang af de boliger, der er røget på tvangsauktion fra 2008 til 2011, som Nationalbanken har foretaget.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Auktionspriserne i København og omegn er betydeligt tættere på markedsprisen end i andre områder i landet, siger Karsten Biltoft, underdirektør i Nationalbanken, til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Det er formentlig et udtryk for, at omsætteligheden er højere omkring København, hvilket også afspejler sig i de kortere salgstider for boligerne, der sælges i fri handel.

25 procent af de boliger, som skiftede ejer på en tvangsauktion i 2008-2011 i hovedstaden, blev solgt med en rabat på maksimalt 20 procent af den beregnede markedspris.

Det hænger blandt andet sammen med de høje grundværdier i hovedstadsområdet.

- I København er grunden mere værd end de fleste andre steder i landet, fordi her er mangel på jord. Derfor er de eksisterende grunde automatisk mere værd også på en tvangsauktion, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, til avisen.

I Syd- og Vestsjælland er der omvendt en større sandsynlighed for at gøre en god handel på en tvangsauktion.

Her sælges mere end halvdelen af boligerne til 40-80 procent af den aktuelle markedspris i det pågældende område.

De seneste år har antallet af tvangsauktioner ligget på omkring 450 om måneden.

Tags

Anbefalede artikler