Tusindvis af husstande taber håndværkerfradrag

Har du hyret håndværkere til hjemmet i 2011, kan du komme til at sidde fast i en fradrags-klemme i 2012.

BOLIG

Flere end 10.000 husstande vil blive berørt af nye regler fra Skat, som handler om det håndværkerfradrag, der giver husstande mulighed for at trække op til 15.000 kr. fra på sin håndværkerregning.

Skat har nemlig besluttet, at det ikke er tidspunktet for arbejdets udførelse eller færdiggørelse, der giver ret til fradraget. I stedet er det tidspunktet for betaling af regningen, der er afgørende for, hvilket år fradraget kan gives i.

Regningen skal således være betalt inden udgangen af 2011 – ellers ryger fradraget. Er regningen for udført arbejde i slutningen af 2011 først betalt efter nytår, så bliver fradraget indregnet i skatten for 2012, og samtidig mister disse husstande muligheden for at benytte ordningen maksimalt igen i 2012. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius mener, at Skat modarbejder selve målet med indførelsen af ordningen, der skulle øge effekten for aktivitet og beskæftigelse:

“Det er en urimelig stram fortolkning af regelsættet, som Skat har valgt, og det vil ramme rigtig mange husstande i 2012. Vi har regnet på det og vurderer, at mindst 10.000 husstande i Danmark må vinke farvel til hele eller dele af fradraget i 2012,” skriver Torben Liborius.

Den nye S-R-SF-regering vil i 2013 påbegynde en ny ordning, hvor man kan få tilskud til energirenovering af sin private bolig gennem en såkaldt energirenoveringsordning. Denne ordning vil helt afløse håndværkerfradraget.

Tags

Anbefalede artikler