Tusindvis af boligejere får rekordlav rente

En negativ rente under nul. Det har op mod 20.000 kunder hos Nordea Kredit netop fået. Læs her, hvor billigt de slipper.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Boligejere med Kort Rente lån i Nordea Kredit kan godt begynde at glæde sig. Renten for 2. halvår af 2016 er netop blevet fastsat, og resultatet er, at tusindvis af boligejere vil få negativ rente på deres boliglån i andet halvår af 2016. Dermed vil investorerne betale boligejerne for at låne deres penge. 

De bedst stillede boligejere vil få en rente på bare -0,31 pct., hvilket ikke er set lavere. Den hidtidige rekord ligger på -0,21 pct.

Boligejerne skal dog stadig betale bidrag til realkreditten, og da bidragene er større, end den negative rente, vil terminsopkrævningen stadig lyde på et positivt beløb. 

Den negative rente modregnes nemlig i bidragsbetalingen, og først i det tilfælde, hvor renten er mere negativ end bidraget, vil boligejerne opleve, at der triller penge ind på kontoen. Der er vi ikke helt endnu.

"De boligejere, der har valgt et Kort Rente lån, for at få den lavest mulige ydelse, kan være godt tilfredse. I hvert fald er renten endnu engang blevet fastsat til så lavt et niveau, at de traditionelle lærebøger på økonomistudiet kommer til kort. Vi skal ikke langt tilbage i tiden, før enhver snak om, investorerne ville være villig til at betale boligejerne for at låne deres penge, ville blive betragtet som noget sludder," siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea Kredit.

Den rente, boligejerne skal betale for deres lån det næste halve år, afhænger af det tidspunkt, deres lån er udstedt på. De bedst stillede boligejere får en rente på bare -0,31 pct., mens øvrige boligejere får en rente på enten -0,01 pct. eller +0,08 pct. Det er i alle tilfælde en meget lav rente.

Tages der udgangspunkt i et lån på 1 mio. kr. uden afdrag og en rente på -0,31 pct., betyder det, at boligejerne skal betale en samlet ydelse på 409 kr. om måneden efter skat i andet halvår af 2016. 

Ydelsen består af en renteindtægt på 258 kr. og et bidrag på 875 kr. Samlet set giver det en ydelse på 617 kr., der efter skat reduceres til 409 kr.

Tags

Anbefalede artikler