Top 10: Her kan det bedst betale sig at bygge en 1. sal

Nogle steder i landet kan du hæve værdien af dit hus med mere end to millioner kroner, hvis du bygger en førstesal. Er du blandt de heldige?

BOLIG

Friværdigevinst ved etablering af 98 kvadratmeter førstesal - typisk nyt areal for et 140 kvadratmeter parcelhus. Gevinsten er vel at mærke efter, at alle omkostninger til førstesalen er betalt.

1. Klampenborg: 2.6 millioner kroner

2. Charlottenlund: 2.2 millioner kroner

3. Frederiksberg: - 2.2 millioner kroner

4. Hellerup: 2.1 millioner kroner

5. Dyssegård: 1.8 millioner kroner

6. Gentofte: 1.7 millioner kroner

7. Holte: 1.6 millioner kroner

8. København NV: 1.5 millioner kroner

9. Rungsted Kyst: 1.5 millioner kroner

10. Virum: 1.5 millioner kroner


Fakta: Man skal regne med totaludgifter på omkring 16.000 kroner pr. kvadratmeter ved en helt ny etage og cirka 9.000 kroner, hvis et eksisterende loft kan udnyttes. Det er inklusiv alle udgifter til ingeniør, håndværkere, materialer og indretning af hele etagen med standarddøre og vinduer med mere.

Du kan forhøje dit realkreditlån med udgifterne til udbygningen, hvis du kan dokumentere, at huset stiger tilsvarende eller mere i værdi. På den måde kan du i øjeblikket få finansieret det hele til en meget gunstig rente.

Det er især bungalows og huse med kældre, der er bedst egnet til den ekstra etage på grund af husenes konstruktion. En ingeniør kan dog altid beregne, om dit hus er egnet til en ekstra etage.

Som tommelfingerregel bliver arealet på den nye førstesal ca. 70 % af grundplanet på dit hus. Har dit hus et grundplan på 90 m2, bliver din 1. sal altså på ca. 63 m2. For nogle huse er det dog muligt at opnå et større areal i procent.

Du skal huske at tjekke din grunds bebyggelsesprocent. Ifølge bygningsreglementet må husets boligareal oftest udgøre maksimalt 30 % af grundens størrelse. Det vil sige, at hvis din grund er på 600 m2, må dit samlede boligareal makismalt være 180 m2.

Man skal have byggetilladelse fra kommunen til udbygningen, og tilbygningen skal overholde lokalplanen.

Det tager cirka fire måneder fra entreprenøren påbegynder arbejdet, til de er færdige. Du kan dog sagtens bo i huset, mens arbejdet står på.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display