Tjen penge på at udvide boligen

Byggeprocenterne er steget, og for mange boligejere kan det betale sig at bygge til.

BOLIG

‘Side 1: Tjen penge på at udvide boligen’

Tømrermestrene kan mange steder i landet se frem til fyldte ordrebøger det næste lange stykke tid – som følge af et nyt bygningsreglement, der er trådt i kraft dette efterår. Med skæringsdato den 1. oktober er den maksimale tilladte bebyggelsesprocent nemlig steget fra 25 til 30 procent for fritliggende enfamiliehuse og tofamiliehuse, og fra 35 til 40 procent for rækkehuse etc., samt fra 10 til 15 procent for sommerhuse.

 

Det vil uden tvivl skabe et decideret byggeboom mange steder i landet, idet mange boligejere er ramlet mod det tidligere loft og derfor ikke har kunnet udbygge boligen yderligere. For en almindelig villa på en grund på 700 kvadratmeter betyder det, at boligejeren nu vil kunne udvide det bebyggede areal fra 175 kvadratmeter til 210. Altså en udvidelse af boligen på 35 kvadratmeter. Og der er ingen restriktioner for, hvad de nye kvadratmeter bruges til. Men i forhold til de gamle regler skal man dog være opmærksom på, at udestuer fremover tælles med i bebyggelsesprocenten.


Mange boligejere har for længst ramt loftet for, hvor meget de må udvide. Med de nye regler kan de nu bygge mere til.

Mange steder i landet vil det faktisk kunne blive en rigtig god investering at udvide sit boligareal. – uanset om man har brug for de ekstra kvadratmeter eller ej. I hvert fald hvis man planlægger at sælge boligen engang ud i fremtiden. For selv om boligpriserne er faldet tilbage på det seneste, så handles boligerne stadig mange steder i landet til kvadratmeterpriser, der ligger over den kvadratmeterpris, som tilbygninger koster at få opført.

 

Ifølge boligejernes videncenter Bolius skal man regne med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 22.000 kroner for en tilbygning i god kvalitet. Men da mange villaer ikke mindst på Sjælland stadig handles til kvadratmeterpriser, der ligger et pænt stykke herover, vil det altså være penge, der er givet godt ud, den dag boligen skal sælges.

 

I Gentofte Kommune i København er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer eksempelvis knap 37.000 kroner. Hvilket betyder, at man altså i princippet kan tjene knap 15.000 kroner per kvadratmeter tilbygning, man får lavet. Førnævnte boligejer, der har en grund på 700 kvadratmeter, kan altså her se frem til en skattefri gevinst på næsten 525.000 kroner ved at lave en tilbygning på 35 kvadratmeter og efterfølgende sælge sit hus.

‘Side 2: Tjen penge på at udvide boligen’

Tags

Anbefalede artikler